U srbačkoj Slogi sve funkcioniše za čistu desetku! Nekako se sve poklopilo od  trenutka imenovanja Saše Ilića za predsjednika kluba.

Sale je jedan od najperspektivnijih sportskih radnika u Republici Srpskoj, koji je svojim organizacionim sposobnostima za kratko vrijeme unaprijedio posrnulog drugoligaša u svim aspektima. Danas je Sloga stabilan drugoligaš Srpske,bez marke duga. Nema tu pretjerane tajne. Klub na čelu sa Sašom Ilićem zdravo posluje. Nema razbacivanja para, niti traženja instant uspjeha kupovinom skupih igrača.

– Slogu sam preuzeo kad su joj svi okrenuli leđa, načelnik Mlađan Dragosavljević me je kontaktirao i zamolio da se uključim u rad i probam spasiti klub. Mislim da sam uspio u tome. Došao sam u klub na polusezoni 2017/2018 gdje smo imali samo 11 bodova i bili gotovo u bezizlaznoj situaciji. Uspio sam spasiti klub od selidb u niži rang takmičenja, finansijski smo trenutno stabilni i možda najveći uspjeh koji sam napravio u zadnjih godinu dana je taj što Sloga poslije dugo vremena ima u omladinski pogon sa oko 100 dječaka raznih uzrasta.

Kakvi su planovi kluba u godini pred nama? 

– Planovi Sloge su vezani za izgradnju novih klupskih prostorija, jer je to najlošiji dio Sloge i grada Srpca. Imamo bukvalno najbolji teren u ovom dijelu Republike Srpske, ali svlačionice nisu ni blizu tog nivoa.

Da li će Sloga u skorijoj budućnosti doći do Prve lige Srpske?

– Mislim da je elita Srpske trenutno prevelik zalogaj za nas, ali ako napravimo klupske prostorije koje ispunjavaju uslove i nastavimo odličan rad sa omladinskim kategorijama, sve je moguće.

Kako teku pripreme,da li ste zadovoljni sa novajlijama u ekipi?

Pripreme teku odlično za sada, igrači daju maksimum na svakom treningu. Prošlu sezonu smo priveli kraju na taj način što je naš “veliki” Branko Grahovac pored golmanskog posla obavljao i posao trenera, sad na polusezoni ekipu je preuzeo Slavko Vujić, koji je nametnuo jak tempo na treninzima i igrači fantastično rade i nema ni jedan razlog da sumnjam u sportski sektor.S a novajlijama sam zadovoljan sigurno da su nam donijeli određeni kvalitet koji nam je jesenas nedostajao. Aleksandar Munjiza je iskusan provjeren igrač od kojeg se očekuje da donese mirnoću na sredini terena. Srđan Lekić je mlad perspektivan igrač koji ima vrhunske fizičke sposobnosti dok je Nikola Zec polivalentan igrač i treba da donese sigurnost u zadnjoj liniji.

G. Popović