Veterani Crvene Zvezde iz Beograda gostovali su u srcu Lijevča polja u Novoj Topoli, gdje su odigrali prijateljsku utakmicu sa veteranima Lijevča.

Crvenu Zvezdu predvodio je Zdravko Borovnica, Marijan Marković, a sa ekipom je bio  i Miloš Šestić, koji zbog zdravstvenih problema nije mogao nastupiti, ali se družio sa svojim zemljacima, jer Šele je rođen nedaleko od Topole, u Kriškovcima.

Ovoj utakmici trebao je da prisustvuje jedan od najbolji igrača Crvene Zvezde i srpskog fudbala Vladimir Petrović Pižon ali zbog privatnih obaveza nije mogao doputovati u Krajinu.

navijaci-crvene-zvezde

U Prvom poluvremenu mreže su na obje strane mirovale.Gosti iz Beograda su imali bolje prilike, ali se na odmor odlazi najnepopularnijim rezultatom, 0:0 .U nastavku “crveno-bijeli” ipak pokazuju klasu. Dva pogotka postiže Milan Đaković, a konačan rezultat Lijevče – Crvena Zvezda postavlja Vladimir Tintor.

Prije ove utakmice odigran je meč između juniora Lijevča i juniorske reprezentacije Srpca, u kojem su mladi srpčani pobijedili sa minimalni rezultatom.

Za sve igrače Crvene Zvezde upriličen je svečani ručak, a Novom Topolom su prevladavale “crveno-bijele” boje. Stadion je bio ispunjen do poslednjeg mjesta, ambijent svečarski, i kamo sreće da nam je više ovakvih predstava, svi bi bili mnogo, mnogo srećniji,…

G. Popović