Poznati su učesnici Memorijalnog košarkaškog tuirnira „Da se ne zaboravi“, koji ćse održati u 28. i 29.septembra u Mrkonjić Gradu. To je ekipa Vojvodine iz Novog Sada, Šentjur iz Slovenije, novi premjerligaš Bratunac i domaća Mladost.

Turnir se organizuje povom obilježavanja stradanja Srba u Mrkonjić Gradu i Zapadnoj Krajini u jesen 1995. godine, kada je ovo područje okupirala Vojska Hrvatske i Hrvatskog vjeća odbrane, odnosno takozvane Armije BiH.

Predsjednik Upravnog odbora KK Mladost Krstan Tomić, ističe da uprava kluba svake godine posvećuje posebnu pažnju održavanju turnira.

-To je za nas veoma značajan turnir, ali vjerujte i u okvirima Republike Srpske. Želimo da kao sportisti  pošaljemo poruku da se zločini nad srpskim narodom ne smiju zaboraviti. Ove godine smo uspijeli da obezbjedimo učešće KK Vojvodina na turniru i prvoligaške ekipe Šentjur iz Slovenije, koja je i prošle godina bila naš gost. Turnir je ujedno i dobra prilikam da naš stručni štab provjeri koliko je ekipa spremna za predstojeći šampionat, gdje su naše ambicije plasman u vrh tebele – kaže Tomić.

                                                       Slobodan Dakić