„Delije“ iz Srpca dogovorile su saradnju sa veteranima Crvene zvezde i drugim organima kluba a prva konkretnija aktivnost biće održavanje osnivačke skupštine Udruženja navijača Crvene zvezde koja će se održati u nedjelju 29. jula u novoj sali Skupštine opštine Srbac.

Grupa navijača iz Srpca sastala se u utorak na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu sa veteranima Zdravkom Borovnicom i Milošem Šestićem nakon kvalifikacione utakmice Zvezde protiv litvanske Suduve.

-Legende našeg kluba su nas sjajno dočekale i ugostile i na pomolu je saradnja u više aspekata, ali ćemo se prethodno organizovati kako bismo što više omasovili udruženje – rekao je jedan od članova inicijativnog odbora, Srđan Janjić.

Osnivačka skupština će se održati u novoj sali Skupštine opštine Srbac sa početkom u 19 časova a pozvani su svi navijači i simpatizeri Crvene zvezde. Očekuje se da će skupštini prisustvovati i gosti iz Udruženja navijača Crvene zvezde iz Banjaluke, Dervente, Modriče, Broda, Bijeljine, Prnjavora, Laktaša i Šipova.

-Na ovaj način redovno ćemo organizovati odlaske na utakmice, humanitarne akcije i razna druženja. Biti Zvezdaš nije obaveza, već zadovoljstvo. Drago nam je što ć se i Srbac upisati na navijačku mapu jedne od najorganizovanij grupa ne samo na našim prostorima, već i u Evropi –  istakao je Janjić.

Kako nezvanično ističu članovi inicijativnog odbora, očekuju u Srpcu u nedjelju preko 150 zvezdaša. Nije mnogo, ali za Srbac jeste. Kako sami ističu od nečega se krenuti moralo……