Dan Republike Srpske, 9. januar bio je i prošao. Na ponos Srpske, i na brigu dušmanima, a kojih nije malo…..Odjekivalo je Banjalukom “Pukni zoro”, a strah u kosti neprijateljima Republike Srpske unijela je himna posvećena junacima Kosova iz svih ratova “Hriste Bože” u režiji Specijalne antiterorističke jedince MUP-a Republike Srpske.

U komšijskim medijima, prije svih onima u Zagrebu i Sarajevu potrudili su se da “ocrne” Banjaluku i njenu svečanost koliko su mogli. Index.hr, klix.ba, dnevni avaz.ba, oslobođenje.ba….smjenjivali su se u pogrdnim naslovima “Banjaluka slavi srpsku NDH”, “Neustavni dan genocidne RS”…..Zaboravili su samo da spomenu da nije Banjaluka jedina slavila 9. januar. Kolone automobila, mladih ljudi, navijačkih grupa, planinara, atletičara, ratnih vetarana, što bi rekli i staro i mlado cijelom Srpskom, svako na svoj način od Novog Grada do Trebinja dostojanstveno je obilježilo Stevandan, datum kada smo odlučili da više nikada nećemo pod ustašku i balijsku kamu, jasenovačke peći, jame oko Jadovna i cijele Hercegovine….Nikada više……

Baš zato još jednom ćemo dopustiti dušmanima da čuju “Hriste Bože”….Ljudski je praštati, ali zaboraviti nećemo, u to budite sigurni…..