Često pomislim da će nabolje krenuti rukomet u BiH, kao i obično se prevarim.

Posljednji biser koji sam dobio je taj da je Smail-Aga na svoju ruku i na brzinu pokušao da putem notara „gurne“ RS BiH u stečaj, ali mu se usprotivio zaposlenik u RS BiH gospodin Fuad Lipa.

Odbio je da potpiše dokumente koje mu je Smail-Aga pokušao podturiti.

Pitam se šta je Smail-Aga u RS BiH. Koliko znam on je profesionalni generalni sekretar RS BiH tj. produžena ruka-činovnik- Izvršnom odboru RS BiH. Predpostavljam da je svakog člana, pogotovo Janjičara Zdravka Miličevića iz RS RS kupio na svoj način i tako postao „AGA“ rukometa u BiH. U tome mu je puno pomogao Janjičar – vazal-Zdravko Miličević.

Neka Janjičar Zdravko Miličević objasni  ko je Smail-Agi pomogao i omogučio da pokuša da falcifikuje dokumentaciju i da proglasi stečaj RS BiH. On to nije mogao sam.

Dobro sam ja konstatovao: Hrvate u rukometu interesuje samo Herceg Bosna, a u kantonima Federacije BiH, Bošnjake interesuju samo njihovi kantoni, što je i normalno. Kod Srba Janjičar Zdravko Miličević je „bacio“ kost  u i  među regionalne saveze, tako da svaki Regionalni savez u RS ima svog kneza u službi Janjičara. Janjičar Zdravko Miličević zajedno sa svojim Agom-Smailom privatizovao je RS BiH, a time i devizni račun (podračun) RS BiH u Beču.

To što se ne zna (ne postoji odluka) koliko klubova ispada iz Premijer lige, j.be se Agi i Janjičaru!?

Sada svako na svoj način tumači pravilnike Takmičarske komisije (pogotovo Aleksandar Miljuš i Vojislav Rađa) koji se moraju poštovati, a niko ne zna šta u tim pravilnicima piše, osim Aleksandra Miljuša, koji će svojim tumačenjem (uz pomoć Janjičara) spasiti RK Prijedor da ne ispadne iz Premijer lige BiH. To što u Premijer ligu iz Saveza Federacije (koji još uvijek ne postoji) ulaze dva kluba, a iz  Saveza RS jedan klub (o ovom problemu javno govori i potencira njegovo rješavanje Vojislav Rađa), to Janjičara boli ona stvar. Bitno je da ga je Aga vodio na kongres SEHA lige. Samo ne znam na kojem je jeziku pričao u Brestu. Vjerovatno šatrovačkom, jer jedino to zna i razumije.

I niko iz BiH da pokrene slučaj RS BiH, tako nam i treba.

    Miro Bjelić

PS.

Pošto na zvaničnim portalima postoji mogučnost komentara prozvanih na moje potpisane tekstove tj. na moje pisanje, ja ih pozivam da  na sve što sam napisao, a smatraju da je neistinito da se javno oglase, a ne da preko svojih satelita šalju poruke da sve što sam pisao da nije istina. Spreman sam da sa argumentima i imenom i prezimenom sve dokumentujem. U suprotnom, vaše „komentare“ nabijem na onu stvar. Ako imate muda oglasite se. Prpa braco. Dosta ste „srali“ o Miro Bjeliću, ali sve ima svoju mjeru. Ja se sa svojim komentarima ne perem, hoću da se zna istina, a ISTINA može biti samo jedna. Nema dvije istine.