Ugovor o izgradnji reflektora na gradskom stadionu u Prijedoru potpisali su predstavnici grada, Fudbalskog saveza  BiH i prvoliga[a Srpske Rudar Prijedora. 
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naveo je da su ovome prethodili višegodišnji razgovori o stvaranju povoljne infrastrukture na stadionu na kojem utakmice igra FK Rudar.

– Lično mi je zadovoljstvo i želja da ovaj projekat uspješno završimo, a onda ćemo zajedno stvarati bolje uslove u ostaloj infrastrukturi vezanoj za gradski fudbalski stadion – rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za administraciju FS BiH Nihad Hodžić rekao je da je u okviru projekta unapređenja infrastrukture, odnosno izgradnje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH, grad Prijedor nakon dvije godine prepoznat kao lokalna zajednica koja je spremna da učestvuje u ovom projektu i da je rezultat toga današnje potpisivanje trojnog ugovora.

– Cijeli posao trebalo bi da bude završen do kraja maja iduće godine, a propozicije kroz licenciranje klubova za nastup u Premijer ligi kažu da klubovi moraju nastupati na stadionima koji imaju reflektorsku rasvjetu od sezone 2020/2021 – rekao je Hodžić.

On je dodao da će Fudbalski savez učestvovati sa 230.000 KM, a da će većinski u projektu učestvovati Gradska uprava.

– Predviđamo da će biti potrebno 100 reflektora da bismo postigli nivo rasvjete minimalno 800 luksa koliko je potrebno za stadion druge kategorije po UEFA kategorizaciji – naveo je Hodžić.

Predsjednik Upravnog odbora FK Rudar Prijedor Darko Milunović podsjetio je da je nova uprava prije dva mjeseca najavila mnoge sportske i infrastrukturne ciljeve, a da je jedan od njih izgradnja reflektora, veća posjećenost utakmica i veći prihod od prodaje ulaznica.

– Stvaraju se pretpostavke za, ne samo bolji ambijent na gradskom stadionu, nego i za bolju sredinu za sportske rezultate i dolazak igrača u FK Rudar Prijedor –  naveo je Milunović i dodao da je ambicija kluba u ovoj sezoni povratak u Premijer ligu BiH.