Proljetos Gradiška je dobila prvi polumaraton, a vrijedni organizatori Aleksandar Raca i Dejan Jakeljić ne žele stati na tome, već pripremaju novi atletski spektakl u gradu na Savi!

Drugi GBT polumaraton ulicama Gradiške održaće se 7. aprila sledeće godine, a već je preduzet veliki broj aktivnosti kako bi ovo bio jedan od najbolje organizovanih sportskih događaja u regiji.

Radimo zajedno sa slovencima, imaćemo Protime brojeve, čipove i profesionalno mjerenje vremena. Ne treba ni da spominjemo da je manifestacija međunarodnog karaktera, učešće su potvrdili takmičari iz velikog broja zemalja, pored svih zemalja regiona uključujući i Makedoniju, tu su i trkači iz Švdske, Austrije, Njemačke. Sigurno je da ćemo premašiti debelo prošlogodišnju brojku kada smo imali 500 trkača, sada očekujemo između 800 i 1.000 učesnika. UZ pomoć Opštine Gradiška i sponzora uspjećemo i ovaj put. Imamo bogat startni paket, dri fit majice, brojeve sa čipom, pehare, medalje, novčane nagrade za najbolje, nekoliko starosnih kategorija, zajednički ručak, i na kraju dodjelu nagrada ispred Kulturnog centra – rekaoje Aleksandar Raca, organizator ove manifestacije, koji za kraj poručuje i ovo:

Na atletskoj mapi Gradiška se bolje kotira od Bijeljine, Kozarske Dubice, Mostara, Tuzle, u BiH su ispred nas samo Sarajevo i Banjaluka. Vjerujem da možmo podići lestvicu još više i da našem gradu podarimo spektakl na koji će biti ponosni – istakao je Aleksandar Raca.