Napadač Srđan Glišić  je novi fudbaler austrijskog SU St. Veit Gölsena.

Glišić  je rođen 14. juna. 1993. godine u Banjaluci. Prošao je omladinske selekcije  Fudbalskog klub Džaja, ali je potpunu fudbalsku afirmaciju stekao u Laktašima gdje je proveo  nekoliko sezona i bio jedan od najboljih igrača.

Pod dirigentskom palicom tada trenera Dragana Vukše, Glišić je fudbalski ”eksplodirao”, dao je veliki doprinos odličnim rezultatima srbačke Sloge na drugoligaškom zapadu. Sjajnim partijama u dresu Sloge je privukao pažnju mnogih klubova, a svoju karijeru je nastavio u  u austrijskom niželigašu Yspertaluna, gdje je na 14 utakmica postigao 15 golova.

-Pola godine sam bio van terena zbog povrede koje sam zadobio u saobraćajnoj nesreći, ali to je iza mene. Želim da se vratim na teren jači nego ikada.Vjerovao sam u sebe i to da mogu izdržim tu povredu, ali sad se vraćam da  pokažem svima šta umijem i šta znam. Potpisao sam ugovor sa SU St. Veit Gölsen ekipa koja igra 1. Klasse West-Mitt. Zadovoljan sam uslovima, pregovorima i dočekom u klubu te se nadam da će sve završiti onako kako svi očekujemo. Ekipa se trenutno nalazi u opasnoj zoni, na 11. mjestu sa 12 bodova, ali neće biti problema oko opstanka u ligi. Na meni je da radim i da treniram, dobro igram, i onda će sve doći na svoje mijesto – rekao je Srđan Glišić.

G. Popović