Fudbaleri mrkonjićke Slobode s pripremama počinju u srijedu u 17 časova i 30 minuta.Prozivku na „Lukama“ je zakazao pomoćni trener Milorad Glamočak, nakon što je šefs tručnog štaba Čedmomir Ćulum sporazumno raskinuo saradnju sa Slobodom.

Predsjednik Upravnog odbora Slobode Milenko Milekić, kaže da je uprava kluba brzo reagovala nakon odlaska Ćuluma i dali povjerenje Glamočaku da počne s pripremama ekipe za naredni šampionat.

-Glamočak je u klubu proveo kao igrač i trene više od trideset godina. Dobro poznaj svoj posao i dok ne rješimo pitanje šefa stručnog štaba on će voditi pripreme ekipe. Razgovaramo sa nekoliko poznatih trenera i blizu smo riješenja, kada je u pitanju novi kormilar. Što se tiče igračkog kadra, ima odlazaka, ali i dolazaka novih fudbalera. Sigurno je da će svi fudbaleri koji budu na pripremama dobiti priliku da pokažu  može li stučni štab na njih  računati u prvenstvenim utakmicama – rekao je Milekić.

Ono što je već poznato Slobodu je napustio napadač Miloš Perović, koji je karijeru nastavio u trebinskom Leotaru.Otišao je  Siniša Maksimović u Tekstilac iz Dervente, golman Vladan Kovačević vrato se, nakon šestomjesečne pozajmice u Sarajevo. Uprava kluba, već radi na angažovanju adekvatnih zamjena za fudbalere koji su napustili „Luke“.

                                                   Slobodan Dakić