Brojni gledaoci okupljeni na Gradskom stadionu u Banja Luci su bili neprijatno iznenađeni što utakmici 2. kola Premijer lige FS BiH igranoj 27. jula  između Borca i Zvijezde 09, nije prethodila dodjela pehara Borcu za osvojenu šampionsku titulu u sezoni 2018/19.

Poznato je da se, za razliku od nižerazrednih iole ozbiljnih Saveza ne propušta dodijela pehara šampionima njihovih Liga iz prethodne sezone, onda se postavlja pitanje ozbiljnosti krovnog FS RS i (ne)odgovornosti pojedinaca.

Najodgovorniji pojedinac za ovaj propust je generalni sekretar FS RS Goran Ćejić koji je ovim gafom, pored  ugleda, nanio i finansijsku štetu budžetu.

Dodijelom pehara šampionu u navedenom terminu je omalovažen značaj i bačena sjena, ne samo zbog kašnjenja sa tim svečanim činom, već i zbog spriječenosti da uručenje izvrši predsjednik FS RS Mile Kovačević koji je objektivno bio spriječen zbog smrtnog slučaja najbližeg srodnika.

Kontraverzni generalni sekretar Goran Čejić  je zanemarivanjem svojih obaveza prouzrokovao, pored  ugleda ustanovi i njenim funkcionerima, nanio štetu i budžetu, jer ako je suditi po dosadašnjoj praksi, troškovi putovanja potpredsjednika FS RS Milorada O. Laleta iz Istočnog Sarajeva, i njegova boravka prije, tokom i poslije uručenja pehara u Banja Luci, su premašili 1.000 KM, što predstavlja troškove koje će na kraju platiti klubovi.

Zapažena je sklonost Gorana Ćejića da se krije i zloupotrebljava dužnosti koje je obavljao u FS RS. Nedostatak stručnih i organizacionih sposobnosti neophodnih za dužnost generalnog sekretara nadomješta zloupotrebama kojima je dodatno urušio i onako nizak autoritet i ružnu sliku generalnih sekretara sa čijim odabirom FS RS zaista nije imao sreće jer je sam način izbora prilagođen pojedincima.