Za Dragana Aranđića, predsjednika FK Mladost iz Donje Slatine vežu se mnoge priče. I sam nadimak “Kalimero” dosta govori o svemu, a mi ćemo pokušati razjasniti neke fudbalske dileme, jer Dragan očigledno misli preko “štapa i kanapa” djeliti (ne)pravdu na fudbalskim terenima.

Mladost ima dobu ekipu, i to nije sporno, hit su na drugoligaškom Zapadu, ali Kalimerovi apetiti su porasli, pa bi pokušao i u Prvu diviziju fudbala Srpske. Naravno, preko leđa drugih, ovaj put Željezničar Sport Team.

Tako je Dragan imao “radnu sedmicu” po Krajini, utvrđivao je pazar u 22. kolu. Srbačka Sloga gostuje na “Predgrađu”, a Kalimero im je obećao kule da zapnu kao nikada u životu, da bi se vratili u Srbac sa bodom, ili tri. Isto tako “potkivao” je onu drugu Slogu, trnsku sa kojom igra. Na sreću, kako raspolažemo informacijama, nije naišao na plodno tlo, osim nekoliko pojedinaca koji se i ne pitaju puno u Slogi.

Ništa ovo mešeteranje ne bi bilo čudno, da Dragan Aranđić nije i član Izvršnog odbora FSRS, najvažnijeg fudbalskog tijela u Srpskoj, i da ovakvim potezima blati i onako dosta okrnjen ugled ovog tijela.

Poznat po tome da u “svoju” Slatinu i nadaleko čuveni restoran ” Kalimero” zdušno navraća jagnjeće brigade fudbalskih radnika RS, doji ih i pojih, na račun fudbala, ali nažalost za sada bez krčmara.

A, Kalimero će i dalje sanjati Prvu ligu RS, jer na stadionu u Donjoj Slatini umjesto minimalnih 90 metara, igralište je oko 75! Umjesto da pravi infrastukturu, Kalimero je krenuo u “marifetluke”, ja tebi, ti meni. Pa će u Trnu imati čas istine, a onda i za koju sedmicu u Banjaluci, na “Predgrađu”.

Čas istine iz fudbala, lekcija broj jedan,….