Goran Galešić više nije fudbaler Borca, ali neće daleko od Banjaluke!

Prema poslednjim informacijama Galešić je već sve završio sa premijerligašem Krupom, i na proljeće će sa novim timom juriti Evropu na dva fronta, u Premijer ligi i Kupu BiH .

Galešić se sporazumno razišao sa Borcem, a u opticaju je bilo nekoliko klubova iz inostranstva, prije svih zagrizao je bio prvoligaš Kipra Ermis Aradipou, kojeg sa klupe vodi srpski stručnjak Goran Milojević, ali je dojučeršnji kapiten Borca odlučio da se zahvali na ponudi.

Pored Kipra Galešić je imao još neke ponude iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, ali po svemu sudeći našao je zajednički jezij sa čelnicima Krupe, koji pošto – poto žele “ol-raund” igrača u svom timu.

Galešić važi za velikog znalca na terenu, igrača koji jednim potezom može riješiti utakmicu, ima odličan pregled igre, ali i topovski udarac i majstor je slobodnjaka. Čini se da su u Borcu olako se odrekli usluga univerzalca, ali su ga zato u Krupi rado prihvatili.

Iako ima tek 28 godina Galešić iza sebe ima zavidnu inostranu karijeru, od Celja, Gorice i Kopra u Sloveniji, preko Beršota u Belgiji, do Šerifa u Moldaviji, Ruskog Himkia, do bugarskog Botev Plovdiva. Jesenas je u dresu Borca odigrao 17 utakmica i postigao tri gola uz dvije asistencije.

Kako god bilo, Galešić neće daleko od Banjaluke, ali dres mijenja sigurno, najvjerovatnije borčev “crveno-plavi”, za krupin “plavi”.