U naredna četiri dana, od petka do ponedjeljka, održava se 5. Međunarodni fudbalski turnir “Bulls cup Pelagićevo 2017”, koji se održava u Pelagićevu, u organizaciji Škole fudbala “BAAP Evrogol”, a pod motom  – “Fudbal bez granica”.

Turnir se igra u četiri starosne kategorije: 2005, 2006, 2007 i 2008. godište, a pobjednike u svim kategorijama, čekaju pehari i medalje, dok će pobjednik u kategoriji 2007. godišta, obezbjediti plasman na “Trofej šampiona” u Austriji, sa svim plaćenim troškovima. U Austriji će imati mogućnost da igraju sa velikanima, poput: Liverpula, Čelzija, Juventusa, Intera, Borusije Dortmund, Benfike, Pari Sen Žermena, PSV i dr.

Upravo, konkurencija u 2007. godištu je i najjača i najbrojnija. Za pobjednika boriće se 25 ekipa iz šest država, a svakako da najviše pažnje privlače “vječiti rivali”, koji će ukrstiti koplja sa ostalim ekipama za prestižnu nagradu. Ova selekcija, igraće dva dana, u subotu i nedjelju.

Raspored grupa u 2007. godištu:

Grupa A: BAAP Evrogol Pelagićevo, Sportissimo Brčko, Savacium Šabac (Srbija), Obilić Herceg Novi (Crna Gora), Sloboda 2 Tuzla, Graničar Županja (Hrvatska) i Soccer kids (Bijeljina).

Grupa B: Sloboda Tuzla, Kelen Budimpešta (Mađarska), Radnički 1923 Kragujevac (Srbija), Radnički Šid (Srbija), Lokomotiva Mostar, Baškimi Kumanovo (Makedonija).

Grupa C: Stars Gradiška, Sunce Ruma (Srbija), Ilićka 01 Brčko, Tango Modriča, Radnik Bijeljina, Crvena zvezda Beograd (Srbija),

Grupa D: Partizan Beograd (Srbija), Plana Velika Plana (Srbija), Lion Brčko, Cibalija Vinkovci (Hrvatska), GFS Prijedor, Ada Beograd (Srbija).

U petak igraju  2005. i 2008. godište, dok će 2006. godište igrati u ponedjeljak.

U subotu je predviđeno i svečano otvaranje turnira, dok će u popodnevnim časovima biti održan i turnir veterana, gdje će učestvovati nekadašnji fudbalski velemajstori iz Crvene zvezde i Partizana, Slobode iz Tuzle i mnogi drugi.

– Mi smo prezadovoljni interesovanjem ekipama za naš turnir, koji će biti najbrojniji i najkvalitetniji do sada, u svom petom izdanju. Svakako me raduje, što su Crvena zvezda i Partizan prihvatili naš poziv i ravnopravno sa ostalim ekipama boriće se za prestižnu nagradu, odlazak na turnir sa evropskim velikanima, što je veliki san mnogh ekipa. Mi smo ove godine, uspjeli da uspostavimo saradnju sa “Champions Trophy”, pa je naš turnir kvalifikacioni i ulaznica za njihov veliki turnir u junu mjesecu. Pored malih majstora, na našem turniru igraće i nekadašnji velemajstori, koji nisu zaboravili svoje majstorije. Očekuje nas jedan fudbalski spektakl, a nadam se da ćemo biti dobri domaćini, kaže Nikola Šarkanović, vlasnik ŠF “BAAP Evrogol” iz Pelagićeva.