Kako god nazvali udružene u kriminalu u fudbalskim organizacijama visokih nivoa organizovanja nećemo pogriješiti. Vajni Mirko Milošević je predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Zvornik, član Fudbalskog saveza Područja Bijeljina.

Krenemo li direktno prema vrhu piramide u FS BiH u ulici Ferhadija na broju 30 u Sarajevu, nailazimo na istoga toga falsifikatora iz Zvornika Mirka Miloševića.  Milošević je godinama delegat na utakmicama BH Telekom Premijer lige FS BiH. Član je Skupštine FS BiH, da ne bude zabune Mirko Milošević je, dobro ste pročitali član najviše zakonodavne vlasti Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Pogađate, put vodi preko pažljivo građene piramide u Aleji Svetog Save bb, Kabinetu moćnika FS RS.

Na strani 6 Izvoda iz Zapisnika sa redovne izborne sjednice, Skupštine Fudbalskog saveza  RS, (Z A T V O R E N E  ZA J A V N O S T), održanih 21. i 22. oktobra 2016. godine u Banja Luci, prema izvještaju verifikacione komisije kao delegat u Skupštinu pod rednim brojem 6 je verifikovan i Mirko Milošević iz Zvornika, delegat iz PFS Bijeljina. Moć Mirka Miloševića je ojačana funkcijom člana Izvršnog odbora FS RS što potvrđuje strana 10 istog Zapisnika.

Miloševiću je dobro poznato da predsjednici Kovačević, Begić i bliski saradnici ne preduzimaju ništa da u fudbalskoj piramidi zamjene njima dobro poznate i pravosnažno osuđivane izvršioce teških krivičnih djela za kriminal u fudbalskoj organizaciji. Vidio je Milošević da ne smeta brojnim visoko pozicioniranim iz reda političkih funkcionera, pripadnicima policijskih, pravosudnih struktura, prosvjete što sjede u zakonodavnim i izvršnim vlastima FS RS i FS BiH pored utjecajnih pravosnažno osuđenih kriminalaca za najteže oblike organizovanog kriminala počinjenog u fudbalskim organizacijama. Svi nabrojani koji sa njim sjede u fudbalskim tijelima su učestvovali u nečasnim, nestatutarnim i kažnjivim radnjama, prije, za vrijeme i poslije posljednje nelegalne izborne Skupštine FS RS koju je režirao Mile Kovačević predlagač sebe za predsjednika Radnog predsjedništva u krivično kažnjivom sukobu interesa istovremeno kao izabrani protivkandidat za predsjednika FS RS u mandatu od 2016. do 2020. godine. Uvjeren, kao većina fudbalskih radnika i građana, da zbog ovih moćnika u fudbalskim strukturama niti ko šta može niti smije. Za sada je Milošević zaista u pravu, Kovačević je prošao nekažnjeno što se sam predložio za predsjednika Radnog predsjedništva, što je svoju Kndidacionu komisiju što je predložio sebe a njegova Komisija sama u četiri zida birala njega samopredloženog za predsjednika . Motivisan nabrojanim i sam je krenuo u jednako kažnjiv  ali unosan falsifikatorski posao, na ”sve ili ništa,” a sve sa ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi. Ništa poštenije nije radio ni predsjednik Kovačević i saradnici. Ne zbog fudbala nego zbog sebe samih. Počeo je Milošević sa onim što mnogi godinama rade u fudbalskoj organizaciji. Falsifikovanje službenih isprava kojima se prekrjaju rezultati utakmica ili prekinuta utakmica privodi kraju njegovim falsifikatima o kojima je dokaz pribavio, za bahatog Miloševića nebitan Đorđić. Novac ponekad daje i prividnu moć. Da li je Miloševićeva moć nad policijskim i pravosudnim organima prividna ili stvarna pokazaće naredni period. Kako sada stvari stoje Milošević je moćniji jer nije sam iza njega stoje Elvedin Dino Begić i Mile Kovačević. Ipak je Milošević član Skupština, zakonodavnih tijela ”svih” fudbalskih nivoa ”od Zvornika, preko Banja Luke do Sarajeva.” Neradnim danom tokom obavljanja delegatske dužnosti na prvenstvenim utakmicama BH Telekom Premijer lige je No 1 tog dijela BH fudbala u tom Gradu i na tom stadionu.

Naša domaća kriminalna fudbalska piramida za razliku od međunarodne ipak opstaje. Radi se o kvantitetu elemenata od kojih je građena. Posebno je održava kvalitet vrha.

Autor teksta ne želi reći da su za našu fudbalsku  javnsot veći autoriteti Begić i Kovačević nego što su za evropsku bili Blater i Platini. Ipak ”naši” Begić i Kovačević, da ne posjeduju kvalitet nebi bili nesalomivi. Sve prolazi i nestaje, oni opostaju. Djela Mirka Miloševića, Radike Marića, Dragana Banjca, Salema Prolića, Ibrahima Hasnbegovića….stidjeli bi se fudbalski funkcioneri od Albanije do Švedske, posjedujemo dokaze da njihova nedjela, ”naši” Begić, Kovačević, prikrivaju, a njih štite i sa njima se ponose.

Otkrili smo samo dijelić elemenata  koji našim fudbalskim ”piramidama” daju čvrstinu. Pretjerano su čvrste i velike, nema za njih ni sredstava ni rješenja, uklanjati se moraju jer su smetnja a jedino mogu evropskim donatorstvom. Ovo se vidi iz Niona. ”Nion” je na potezu. Pravda se, kao  svi vi nada i vjeruje. Nada umire posljednja.