Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske zasjedao je u Banjaluci, ali ne u punom sastavu!

Nedostajalo je nekoliko članova, a među njima javnosti svakako najzanimljivije ime jeste Vico Zeljković, aktuleni predsjednik PFS Banjaluka i prvi čovjek FK Borac.

Iako nažalost, teško dolazimo do informacija sa same sjednice, nedolazak Vice protumačen je kao “prvi korak” pružanja otpora klimoglavcima u Izvršnom odboru i aktulenom predsjedniku Mili Kovačeviću.

Javna je tajna da Kovačević ima želju da 2020. godine sjedne u fotelju prvog čovjeka FSBiH, a da je projektovao na svom sadašnjem mjestu da ostavi Vicu Zeljkovića, ali pod nekim svojim uslovima…..

Međutim, Zeljković, pored ponude da uđe u trku za predsjednika FSRS, isto tako još uvijek važe i mogućnost da uđe u trku sa Kovačevićom i za čelno mjesto prvog čovjeka FSBiH! Zeljkovićeva matematika kaže da mu je za to potrebno samo više ruku od Kovačevića, jer Srbin mora konačno postati predsjednik zajedničkog saveza u Sarajevu. Možda je i to bolja opcija nego “gospodariti” Republikom Srpskom, ali sa “friziranim” glasovima iz baze koju kontroliše sam Kovačević.

Samo glasno razmišljamo……

Šuška se da je Zeljković, koji nije došao na sastanak, kao i još neki članovi IO koji su ipak došli, nezadovoljan nekim odlukama takmičarskih organa, prije svega skandaloznim odlukama oko promjene kalendara, ali i sto tako i obaveza koje uskoro idu prema Borcu, a koje sa vrha nisu prolongirane, a mogle su biti!

Navodno je riječ o sudskom sporu sa Ivanom Delićem, i prema prvim procjenama radi se o 50.000 KM.

Pametnom dosta….

Dani pred nama pokazaće da li neko u Izvršnom odboru FSRS “ima muda” da stisne petlju, i barem nešto kaže u lice Kovačeviću. Za sada tipujemo na Zeljkovića, vrijeme će nas demantovati, ili pokazati tačnim naše navode…..