Naš redovni čitalac je uputio zanimljivo pismo Mili Kovačeviću, predsjedniku FSRS povodom obilježavanja 25 godišnjice Fudbalskog saveza RS, a koje prenosimo u cjelini:

Kako ste u Vašoj nervozi i površnosti, a reklo bi se i zluradosti organizovali 25-godišnjicu ne možemo ostati po strani i neskrenuti  Vam pažnju. Sa kim ste planirali propali koncept? Jer bez sjajne prilike da tu divnu godišnjicu izdignete iznad gliba u koji ste uvalili FSRS za sve ove godine. Na žalost, uzalud.

Razumijemo da volite glavnu scenu da se šepurite iskompleksiranom minornom visinom pajaca, da držite otrcane monologe vječito uniformisani i trajno neinformisani, ali dokle čovječe?

Svaki Vaš potez i vođenje saveza svakim danom potvrđuje patološke sklonosti Nerona, Klaudija i Kaligule i njihovih bolesnih pervezija, koje svijet ne pamti. E nemate pravo da to radite fudbalu RS, a to svakodnevno činite. Nije to bilo davno, kada su na svečanosti FSRS dolazili  najveći fudbalski autoriteti Srbije i Republike Srpske, predsjednici i premijeri političkog vrha, te mnogi uglednih ljudi iz svih branši, a gdje smo danas?  Iz Fudbalskog saveza Srbije gotovo niko. Ostarjeli Ilija Petković, veliki fudbaler i legenda, ali u kojoj funkciji? Šta ste sa njim to mogli dogovoriti? Ništa. Ipak, hvala mu na dolasku. Predsjednik RS takođe poslao izaslanika. FSBiH Sofrenića. Kuku majko od ličnosti i autoriteta. 

Sram Vas bilo, „ugledni“ grobaru FSRS. Vi ste očiti primjer da vlast ne kvari ljude, nego idioti poput tebe, kvare vlast, ako je se dokopaju. Otkrivši vaše ljudske i mentalne manjkavosti dodjeljivati priznanja onima koje olajavate gdje god stignete (FSS i predsjednika Kokezu), i čiji prag ne možete ni da pređete, dodjeljivati priznanje, jednoj privrednoj, sportskoj, a još više ljudskoj veličini, kakav je bio pokojni Milan Jelić, a deset godina ne otići na pomen godišnjice smrti je mnogo više od bolesnog licemerstva. Manijače, sotono, idiote.

A još neposlati poslati poziv porodici Jelić ili ga na intervenciju poslati, ali prekasno, sve pokazuje.

Normalan čovjek ne može da se ne upita imali među tvojom elitom neko da ti skrene pažnju da si dogurao do kraja slijepe ulice. Znamo da ima. Zašto ćute, čuće se kad-tad, ali ne zadugo. Da se stide i srame tvoje bahatosti, to se vidi. A i sami to pričaju. Kažu da je prednost pametnih da uvijek mogu glumiti idiote. Suprotno je mnogo teže, zato i tvrdim da vi neglumite, da ste originalni idiot.

i to u najbjednijem primjeru. Vaš mandat koji ste obilježili gašenjem reprezentacije Republike Srpske, srozavanjem: Leotara, Mladosti iz Gacka, Glasinca, Drine iz Višegrada, Drine iz Zvornika, Rudara iz Ugljevika, Jedinstva iz Brčkog, Modriče, Kozare, Sloge iz Doboja, Ljubića, BSK, Slobode iz Novog Grada, afirmišiću Žeravicu, Brodac, Donju Slatinu davajući funkcije marginalnim pojedincima iz tih sredina, zadovoljavajući ih ničim, da bi ti radio to što radiš na štetu FSRS.

Na tvoju žalost, nije daleko dan, kada će progledati i Doboj i Prijedor i Gradiška i Sarajevo, a i državni vrh traži spas od vašeg gliba. Od svoje mržnje i bolesne narcisoidnosti, ne vidite da su vaši najbliži saradnici navukli na selekciju koga da zoveš, a koga ne. Da ti ogade i prisutnima i što su iste večeri i pripričavali izvinjavajući se mnogima.

Pa i oni su svakim danom sve više da ti vide leđa, jer su sami pored takvog lidera, niko i ništa. Privazišli su mizerne dnevnice, poneko putovanje i slušanje tvojih otrcanih floskula, što su ih više nezadovoljava.

Neće više, hoće da budu vođe ili da nađu vođu. Pored koga će dobiti i oni na značaju i važnosti. Svjesni su da sa tobom, tih šansi nemaju. Dok ti bjesomučno držiš monologe, dosadilo im je da ti pjevaju prateće vokale, ubrzo će se sve vidjeti. Kraj je ugledni, veoma ubrzo. Što prije shvatiš, biće ti lakše. Adio!