Poput čuvenih Topalovića iz kultnog filma “Maratonci trče počasni krug” kada je zaživjela krilatica “na vama j samo da umrete, sve ostalo je naša briga”, tako su odlučili i u Fudbalskom savezu Republike Srpske da se poigraju sa svojih 380 klubova i preko 25.000 registrovanih igrača!

Naime, Fudbalski savez Republike Srpske, želeći, da preventivno zaštiti od eventualnih nesretnih događaja učesnike takmičenja za 2018. godinu, izvršio je osiguranje fudbalera, futsalera i fudbalerki, klubova učesnika takmičenja Prve, Drugih i Regionalnih liga FS RS, kao i Prve i Drugih futsal liga FS RS odnosno Prve lige FS RS za žene.

Navedeno osiguranje izvršeno je kod osiguravajuće kuće UNIQA osiguranje i podrazumijeva osiguranje lica počev od 12. godine života i starije, pod uslovom, da se ne radi o igračima profesionalcima, već amaterima, kao i da su isti članovi svojih klubova i učesnici stalno organizovanih takmičenja koja su organizovana od strane Saveza za 2018. godinu.

Pod navedenim osiguranjem lica, isti su osigurani od nezgoda u smislu rizika smrti kao posljedice nesrećnog slučaja odnosno trajne invalidnosti.

Šta drugo reći nego bahatost i nepoštivanje vlastitiog integriteta. Zar djecu od 12 godina treba osiguravati od smrti? Zar ih neko šalje na bojno polje, ili da se igraju lopte? Na sreću “pametnih” umova u FSRS u Republici Srpskoj ne umiru djeca na terenu, ali nam zato umiru klubovi, i to gotovo svakodnevno.

Sve ovo se moglo upakovati mnogo ljepše, da sve bude isto, ali za javnost da se nespominje osiguranje od smrti, pogotovo ne za dječake od 12 godina….

U cijeloj priči nejasno je zašto klubovima nije poslan prijedlog osiguranja, jer radi se o njima, a isto tako takvu odluku može i mora donijeti samo najviše tijelo, a to je Skupština FSRS, a ne Izvršni odbor koji je zastupljen marionetama koje dižu ruku na svaki mig predsjednika Mile Kovačevića.

 

Evo i kompletnog dopisa koji je poslan klubovima…..