Krajnje je vrijeme da se vlasti Republike Srpske pozabave radom Fudbalskog saveza Republike Srpske. Njihova “borba” za fudbal u Srpskoj, odavno je pretočena u lične interese, a predstavnici FSRS u krovnom savezu u Sarajevu su samo ikebane.

Krajem decembra mjeseca u Mostaru je održan sastanak predstavnika FSBiH sa entitetskim i registracionim savezima iz cijele BiH. Donešena je, očekivana odluka, da se u januaru i februaru ove godine izvrši preregistracija svih igrača. Inače, preregistracija se obavlja svakih pet godina.

Međutim, ono što nije rečeno, a što se pokušava na “mala vrata” da  provuče, jeste da će svi fudbaleri u oba entitetska saveza  imati jedinstvene sportske legitimacije. Time se sa prve stranice briše i oznaka Fudbalskog saveza Republike Srpske. Bruka i sramota. Čelnici Saveza su sve predali u Sarajevo, sada i sportske legitimacije. Ne bi nas čudilo da uskoro glasaju i o ukidanju entitetskog saveza.

Dokle ide potltronizam Kovačevića, Sofrenića i njegovih bajnih saradnika teško je utvrditi, ali se u Sarajevu hvale da nisu ima bolje saradnike iz FSRS, sa kojima se “lahko” dogovoravaju.