Fudbaleri FSA Prijedora ubjedljivo su savladali Mladost sa 6:1 u meču 17. kola na regionalnom Zapadu.

Golijadu je otvorio je  raspoloženi za igru Miloš Stević, kada je iskosa s lijeve strane s desetak metara, šutirao i pogodio za 1:0. Borislav Mikić je ubacio iz kornera, iskusni Dragoslav Stakić je dobro skočio, zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu za 2:0.

U 42. minutu Igor Golić povisio rezultat na 3:0, kad je majstorski petom pogodio mrežu Durakovića.

Miloš Stević je pobjegao odbrani Mladosti i iskosa s desne strane pogodio suprotni ugao za 4:0. U 55. minutu viđena je fenomenalna akcija kao iz školskih udžbenika. Mikić i Čulić odigrali su akciju, a Mikić na kraju spoljnim dijelom desnog stopala lobuje golmana za 5:0. Mladi napadač FSA Dejan Bujić je predriblao nekoliko igrača i pogodio za 6:0. Počasni pogodak za Mladost postigao je Nasmir Hibić za 6:1.

Zanimljivo da je ekipa FSA praba mala legija bivših premijerligaških fudbalera. Tu su Dragoslav Stakić, Igor Golić, Borislav Mikić, Goran Kotaran i Nebojša Šodić.

Izabranici trenera Nenada Bašića sada imaju 23 boda i nalaze se na sedmoj poziciji, dok je Mladost 10. sa 19 bodova na svom kontu.

FSA PRIJEDOR – MLADOST (KV) 6:1 (3:0)

Strijelci: 1:0 Stević (12), 2:0 Stakić (35), 3:0 Golić (42), 4:0 Stević (53), 5:0 Mikić (55), 6:0 Bujić (82), 6:1 Hibić (85). Stadion: “Poljana”. Gledalaca: 50. Sudija: Saša Misimović (Gradiška). Pomoćnici: Bojan Aničić (Laktaši) i Veljko Makitan (Gradiška). Delegat: Zoran Petrović (Banjaluka). Kontrolor: Branko Šipka (Prijedor). Žuti kartoni: Golić, Šodić (FSA), Đukić, Hibić (Mladost). 

FSA Prijedor: Komnenović, Runić, Stakić, Golić (od 57. Babić), B. Mikić (od 80. M. Mikić), Drinić, Kotaran, Čulić (od 67. Bujić), Šodić, Stević. 

Mladost (KV): Duraković, Jusić, Hibić, Vučenović, Hadžiselimović, Tepić, Stupar (od 70. Kurušić), Avdić, Đukić, Radivojević, Drljača. 

G. Popović