Nizom manifestacija ovog ljeta Fudbalski klub Rudar Prijedor obilježava 90 godina svog rada. Jedna od tih aktivnosti usmjerena je na tematsku izložbu fotografija koja je obuhvatila period od samog osnivanja, pa do današnjih dana.
Pod sloganom”Naših 90 godina” u Muzeju “Kozara” u Prijedoru otvorena je izložba sa 90 fotografija iz 90 godina kluba koji je ostavio značajan trag ne samo na prostorima Srpske, već i ranije u okvirima Jugoslavije.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković ističe da je Rudar jedan od simbola grada na Sani.

-Želio bih da se Rudar Prijedor vrati na staze stare slave. Lijepo je na jednom mjestu vidjeti sve ovo i podsjetiti se na one koji više nisu sa nama, ali i na one koji su godinama sa ovim klubom pronosili ime Prijedora širom nekadašnje Jugoslavije – rekao je Đaković.

Predsjednik Organizacionog odbora proslave jubileja, Stojan Janjetović napominje da su “zeleno-crne” boje prepoznatljive ovog ljeta.

-Imali smo kadetski međunarodni turnir, potom postavljanje biste u Ljubiji i na stadionu u Prijedoru, a do kraja godine potrudićemo se da u naše krajeve dovedemo seniorske timove Triestine iz Italije, te još jednog kluba iz “velike četvorke” bivše Jugoslavije, a sve ćemo završiti svečanom akademijom. Nadam se da će i rezultati svih pogona Rudara pratiti svečane aktivnosti, kako bi cjelokupna slika bila što ljepša – naglasio je Janjetović.

“RTRS”