Navijačka grupa “Delije Foča” čestitala je Republici Srpskoj 26. rođendan!

Veličanstvenom bakljadom i vatrometom iznad ogromne ikone Svetog Stefana, koju su razvili na najveći fočanski soliter. Uz ikonu zaštitnika Srpske, koju su na platnu izradili i prvi put postavili prošle godine, „Delije“ su dodale i veliku sliku ratnog komandanta VRS Ratka Mladića, uz poruku „Doživotno heroj.“

Spektakl je počeo tačno u 18,00 časova, kada su se oglasila zvona sa Svetosavskog hrama, kojima je najavljena večernja služba uoči Stefandana. Nebo iznad Foče obasjao je vatromet, a svuda oko Plavog nebodera, najviše fočanske zgrade na koju je okačena svetiteljeva ikona, upaljene su prvo svjetlucave, a zatim i dimne baklje, dok su sa razglasa odjekivale himna “Bože, pravde” i čuvena pjema iz Prvog svjetskog rata “Marš na Drinu”.

Više stotina Fočaka oduševljeno je pozdravilo ovaj gest svojih mladih sugrađana. U odsjaju na desetine baklji, mogle su se pročitati i poruke „Srećan rođendan, Republiko Srpska“ i “Nema predaje”- uz mapu Kosmeta na crvenoj, plavoj i bijeloj pozadini.  Delije su pozvale sugrađane na rođendansku žurku dimnom zavjesom u bojama srpske zastave.

“foca24 info”