Proljećni dio sezone u Prvoj ligi RS je pred nama, klubovi ulažu velie napore da start krene onako kako je i planiran, a takva priča je i u Tekstilcu Kort. Prvoligaš iz Dervente pred nastavak takmičenja oglasio se saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

FK Tekstilac u proljećni dio sezone ulazi znatno oslabljen, dva glavna razloga su, da se otvori veći prostor za igrače iz našeg omladinskog pogona kao i financijska stabilnost kluba, moramo da naglasimo da smo mi među rijetkim klubovima u BiH koji je sa 10.12.2017.godine ispunio sve svoje obaveze za 2017.godinu  prema svim fudbalerima, trenerima i ostalim angažovanim u klubu. 

 Proljećni dio sezone će biti svojevrsna selekcija za većinu igrača za sezonu 2018/2019, na koga će se moći računati u budućnosti.

 Molimo naše navijače za još veću podršku ali i strpljene u proljećnom dijelu polusezone jer ekipa je dosta podmlađena, neiskusna i znatno oslabljena tako da će biti puno oscilacija u igri i samim tim i nešto lošijih rezultata u odnosu na jesenji dio polusezone.

 Ovim putem obavještavamo javnost da se u ekipi od 25.igrača koji su pod ugovorom za seniorsku ekipu nalaze samo 3 igrača koji nemaju prebivalište na teritoriji opštine Derventa, sigurni smo i vjerujemo u naše fudbalere da će ostvariti zacrtani cilj,a to je Liga za prvaka.

 Bilo je raznih komentara kako uprava FK Tekstilac ne daje šansu „domaćim“ igračima, kako igraju samo igrači koji nisu iz Dervente, za nas „stranci“ nisu fudbaleri iz Modriče, Doboja, Gradiške niti će ikada biti, strijelac prvog gola u prvoligaškoj istoriji FK Tekstilac je bio prvi i jedini stranac koji je ikada nastupao za FK Tekstilac a to je, Edward Arturo Acevedo Cruz, popularni Bebe.

 U pojedinim  javnim ustanovama i lokalnim preduzećima radi dosta ljudi na raznim pozicijama,  koji nemaju prebivalište i nisu rođeni u Derventi, i svi su dobro došli , jedino u Tekstilcu „dobronamjernim prijateljima kluba“ ne valjaju i nisu dobro došli ako su iz Modriče, Doboja, Prnjavora, …

 Što se tiče akcije oko izgradnje terena sa vještačkom travom gdje FK Tekstilac bio inicijator i pokretač akcije, više detalja o početku izgradnje terena će se znati do kraja marta, o čemu ćemo javnost blagovremeno obavjestiti.

 Ponavljamo da svi oni koji ne više ne podržavaju ovu akciju i žele da im se vrati novac za kupljene vaučere za izgradnju terena, mogu dostaviti svoj broj računa u prostorije kluba i novac će im biti vraćen u roku od 24 sata.

Želimo biti klub koji će u budućnosti postati simbol , uspješnosti i koji će na najbolji mogući način predstavljati naš grad, ovu Opštinu i sve ljude dostojne naše stogodišnje priče.

 FK Tekstilac, uprkos problemima sa kojima se suočava, nastaviće grabiti ka novim sportskim uspjesima.

 Pozivamo naše vjerne navijače da u subotu 17.03.2018. godine od 14 sati, napunimo tribine Gradskog stadiona i podržimo naše mlade momke do pobjede u utakmici protiv Sutjeske iz Foče.

Za FK Tekstilac

                                                                           Gatarić Bojko, predsjednik kluba

                                                                                    Ružojčić Savo, predsjednik UO