Husref Musemić odavno u BiH kotira kao neko ko izaziva ekcese, čovjek koji u svom vokabularu ima bujicu pežorativa, naravno uvijek na račun drugih. Nažalost, to je na svojoj koži osjetio i Radnik iz Bijeljine, koji je gostovao na “Koševu” i gdje je poražen od Sarajeva (1:2).

Upravni odbor Radnika više nije želio šutiti i povlačiti se, već je stao na crtu Husferu, a mi vam saopštenje prenosimo u cjelosti….

Poštovani!

Nismo se do sada oglašavali ni po jednom pitanju vezano za naš klub, tokom protekle četiri godine.Dobijali smo i gubili utakmice,sve je to sastavni dio fudbalske igre.Težili smo da budemo dobri domaćni i da se svi u Bijeljini osjećaju prijatno prije,za vrijeme i posle utakmice.Mislimo da smo to sve i dokazali široj sportskoj javnosti u BiH-i.
Jesmo „mali“ klub, ali imamo svoje dostojanstvo i svoju čast.Ligu BiH igramo časno i pošteno,protiv svakog protivnika ma ko to bio.
Međutim nesportska ponašanja od strane jednog čovjeka (Husrefa Musemića) prema našem klubu su već postala nedopustiva. Svaku utakmicu u poslednje vrijeme on pokušava pretvoriti u svoj šou po vulgarnosti, primitivizmu, vrijeđanju naših fudbalera, našeg vođstva ekipe, Kluba i prostora sa koga dolazimo (seljaci).
Međutim taj isti Husref Musemić je rođen u Bijeljini (Janja), fudbalsku afirmaciju je stekao upravo u Radniku odakle je otišao u Sarajevu pa Crvenu Zvezdu itd.
Zašto se on tako ponaša?
Kako mu to dozvole u FK „Sarajevo“, klubu koga mi izuzetno poštujemo i cijenimo, klubu koji ima armiju svojih navijača koje mi uvažavamo i koji su oslonac kluba sa Koševa. Prošlu sezonu Sarajevo je osvojilo treće mjesto zahvaljujući činjenici da smo igrali pošteno do kraja i ostvarili nerješen rezultat protiv Širokog Brijega u Bijeljini. On govori o fer-pleju – o odugovlačenju igre a naša dva igrača su morala biti prinudno zamjenjena na utakmici (jedan zbog razbijenog nosa i nemogućnosti zaustavljanja krvarenja (Sušić) a drugi zbog grubog starta na našeg igrača (Glišić) koji je završio u bolnici sa tri kopče na podkoljenici) na sinoćnjoj utakmici u Sarajevu.
Naš direktor kluba je u Tuzli posjetio povrijeđnog navijača Sarajeva koji je nastradao na putu za utakmicu u Bijeljini. Nije li to dokaz da smo mi svjetionik sportskog ponašanja u fudbalu Bosne Hercegovine!?
Ovim putem obavještavamo sportsku javnost da više nećemo tolerisati ispade i nesportska ponašanja prema našem klubu od strane bilo koga pa tako ni od Husrefa Musemića.
Svima je valjda do sada potpuno jasno da je Bijeljina najbolji primjer korektnog i sportskog ponašanja i da ni jedan klub ili pojedinac nije imao ni najmanji problem u Bijeljini,to je najmanje što očekujemo i od drugih.

S poštovanjem
Upravni odbor
Fudbalskog kluba „Radnik“ Bijeljina