Semberski derbi na drugoligaškom Istoku u Dvorovimka između Proletera i Jedinstva iz Brodca završen je rezultatski miroljubljivo 1:1, ali daleko od toga da je na terenu bilo sve miroljubljivo! Odmah po završetku meča Upravni odbor Proletera nezadovoljan suđenjem Stefana Maletića iz Bijeljine izdao je saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

– Još prije utakmice nam je naznačeno da će sudija Maletic doći u Dvorove sa namjerom da ošteti domaćina i pomogne gostima. Svi u klubu smo to primili sa rezervom znajući da do sada nije sa njim nikada bilo problema i da je smatran jednim od mlađih i perspektivnijih sudija.Već po dolasku na stadion je pokazao veliki vid bezobrazluka i bahatosti u ponašanju.Od početka utakmice je počeo sa suđenjem sa dva aršina! Na jake i grube startove gostiju nad domaćim igračima je samo odmahivao rukom i na svaki i najmanji kontakt domaćih igrača nad gostima svirao je prekršaje za Jedinstvo. Da bezobrazluk bude veći do 15 minuta je pokazao već jedan  žuti domaćoj ekipi. Proleter je na momente igrao lijepo, kada je sudija dozvoljavao, pa smo i poveli iz lijepe solo akcije. Međutim, od tog momenta do poluvremena više nismo mogli prići golu.

Vrhunac bezobrazluka je prvi od dva kaznena udarca za ekipu Jedinstva ,kada je pokazao na bijelu tačku za goste, a napadaču je lopta već pobjegla i jedno beznačajno remplovanje pretvorio u penal i izjednačenje! Zatim poslije 10-ak minuta je bezobrazno dosudio i drugi jedansesterac za goste koji Jedinstvo nije uspjelo da realizuje. U drugim djelu je po istom kriterijumu imao priliku da dosudi i Proleteru minimum dva ista jedanesterca, ali za razliku od prethodnih prekršaja nama je djelio žute kartone za takozvano simuliranje. Još jedan pokazatelj lošeg suđenja je i činjenica da je minimum 4-5 puta usled lošeg postavljanja presjekao domaćoj ekipi čiste pasove, jer je natrčavao na loptu i kao po pravilu je poslije njegovog kontakta završavala u nogama gostujuće ekipe.

Prilikom jednog starta kapiten Jedinstva Krstić je lezeći na travi rukom sklonio loptu od domaćeg igrača, ali je ona ponovo došla u naš posjed i on je pustio prednost, ali se nije udostojio kad je akcija završena da pokaze kapitenu drugi žuti, odnosno crveni karton. Odsvirao je kraj u 92. minutu i ako je samo prilikom povrede gostujućeg igrača prošlo 5 minuta plus 4 izmjene što iznosi oko 7 minuta, a nikako 2…

Vrhunac bezobrazluka je njegovo pojavljivanje u lokalu koji drži predsjednik Jedinstva Brodac, Mijo Sofrenić, gdje je po ulasku dobio aplauz i njegova rečenica da mu je žao što nije dosudio i treći jedanesterac za gostujuću ekipu! Mi smo i prije utakmice i na poluvremenu pripremali ekipu za ovakav i sličan scenario,žalosno je na šta nam je spao fudbal i ko režira rezultate utakmica. Naši igrači nosili su se sa nepravdama izdržali da mu ne damo povod i za crvene kartone. Pomoćnim sudijama na ovoj utakmici svaka čast, posebno mladom Mariću koji se vidi da je iznad ovog mešetarskog fudbala i ne pripada on ovom fudbalu ,njegov rang je mnogo više od ove današnje smijurije u režiji sudije Maletića i njegovih nalagodavaca iz sjenke, a svi znamo ko su ti ljudi…

FK PROLETER  DVOROVI