Fudbalski klub Mladost iz Bajinaca, član Područne lige Gradiška ne spada u krem fudbala Srpske, čak šta više, mnogo je bliži onim malim kolektivima, ali po mnogo čemu mogao bi biti uzor i onim najvećima!
U klupskim prostorijama održana je godišnja Skupština kluba, gdje je pored radnog dijela sve začinjeno dobrim druženjem igrača, navijača, simpatizera, rukovodstva kluba kojih je bilo oko 50-ak. Ljudi koji vode klub posebno znaju prirediti svojim članovima i simpatizerima, tako da hrane, koje časice i dobre muzike nikada ne nedostaje.
Došlo je i do promjena na čelu kluba. Istina one su kozmetičke, jer je dosadašnjeg uspješnog predsjednika Luku Mitrakovića zamjenio Aleksandar Lepir. Mitraković i dalje ostaje u Upravnom odboru, ali kako sam kaže vrijeme je da se u klub uključuju i mlađi.
Klub je organizaciono veoma stabilan i  nikada u istoriji nije bio jači po tom pitanju – započeo je svoje izlaganje Luka Mitraković, pa nastavio:
– Jedan smo od najorganizovanijih klubova ne samo na našoj opštini već i šire. Bilježimo dobre rezultate u Područnoj ligi Gradiška, u Kupu RS došli smo u samu završnicu, tačnije u osminu finala, izradili smo infrastrukturu na kojoj bi nam pozavidjeli i neki prvoligaški klubovi. Danas se spravom o našem klubu dosta zna mnogo šire od naših prosrtora. Izradili smo dobre odnose sa većinom klubova iz okruženja, uspostavili odličnu saradnju sa fudbalskim veteranima Srbije. Danas u klubu radi veliki broj fudbalskih zaljubljenika koji su ujedno i finansijeri kluba. Imamo dobre prijatelje pa i sponzore u mnogim zemljama, pa čak i u Australiji, gdje  jedan od njih Željko Beli Tomašković, čovjek koji je rođen u Slavonskoj Orahovici je član kluba i ovih dana prikuplja i finansijsku pomoć našem klubu. Sve je to postignuto jednim predanim i nada sve poštenim pristupom,  gdje se tačno zna ko šta radi u klubu, što ranije nije bio slučaj – kaže Mitraković, kojem je Skupština htjela pokloniti povjerenje još jednim mandatom predsjednika, ali on je bio isključiv u namjeri da dođe red na mlađe.
A, da rade domaćinski u kolektivu iz Bajinaca vidjelo se i po izvještaju blagajnice Nataše Rakić.
Treba istaći da je klub sezonu završio više nego uspješno, sve obaveze prema savezu, igračima i dobavljačima su davno ispoštovane, tako da na računu kluba danas imamo i nešto sredstava za početak iduće sezone – istakla je Rakićeva.
O takmičarskom djelu govorio je trener Jovica Rakić.
– Ovo je možda  najbolja sezona od kada klub postoji, pored dobrih sportskih rezultata, većina fudbalera je i igrački sazrela, a posebno ističem Maletića, koji je bio naš najbolji igrač. Lazar Sember je izrastao u standardnog prvotimca, a blizu toga su mnogi dojučerašnji juniori, uz već iskusne Kojadinovića, Dragojevića ,Mitrakovića, Lukajića, Žugića… to je jedna okosnica i ubjeđen sam da će klub u sledećoj sezoni igrati značajnu ulogu u borbi za najviši plasman. Izuzev Jeremića svi igrači ostaju na okupu, a biće i nekih pojačanja, pa neće biti iznenađenje ako se umiješamo i za najviši plasman u “kajzerici” – poručio je Rakić.
Skupština je nastavljena dodjelom priznanja najzaslužnijim igračima, sportskim radnicima i donatorima kluba, a onda i druženjem. Pogledajte kako je to sve izgledalo u našem video prilogu…..