Fubalski klub Lijevče iz Nove Topole obilježiće u petak 15. novembra 90 godina postojanja kluba.

Predsjednik kluba Ilija Smiljanić rekao je da će proslava jubileja biti upriličena u novootvorenom svadbenom salonu u Rovinama sa početkom u 19 časova, te pozvao sve simpatizere kluba da dođu i uveličaju proslavu i kupovinom ulaznice po cijeni od 30 KM pomognu rad kluba.

U cijenu ulaznice uračunata je večera, neograničena konzumacija pića i zabava uz muziku, a obezbjeđena je i bogata tombola.

Smiljanić je naveo da se „Lijevče“ trenutno takmiči u Regionalnog ligi grupa „Zapad“, jesenji dio prvenstva završilo je na devetom mjestu tabele, te da je cilj kluba da izbori opstanak u ovom rangu takmičenja.

– Uprava kluba koja radi godinu dana imala je cilj da konsoliduje klub, što je i učinjeno. Plan za naredni period je unaprijeđenje kluba i razvoj omladinskih selekcija, a ukoliko se za to ukaže prilika plan je da se plasiramo u viši rang takmičenja, odnosno Drugu ligu Republike Srpske, gdje je ovom klubu po trediciji i mjesto – naglasio je Smiljanić.

On je istakao da je u toku ove godine klub dobio nove prostorije, koje u narednom periodu treba opremiti, kao i dodatno urediti prostor oko prostorija i teren.