Saša Jovović, srbijanski internacionlac, koji igra na poziciji napadača, novi je prvotimac premijerligaša iz Etno Sela Stanišići!

Ovaj 32-ogodišnji čačanin u Zvijezdu 09 dolazi iz finskog prvoligaša Jaro, a u ovoj zemlji Skandinavije proveo je poslednje četiri godine, gdje je promjenio nekoliko klubova. Nastupao je i za nekoliko crnogorskih ekipa, između ostalih OFK Petrovac, Mornar Bar, Grbalj i Rudar Pljevlja…..

Sigurno je da će trener Darko Nestorović njegovim dolaskom dobiti na širini u napadu, koji je predstavljao veliku glavobolju ovom timu, a samim time rasteretiće i Anela Husića koji je het-trikom svom timu donio velika tri boda u Tuzli.

-Svojim igračima želim čestitati na prvoj pobjedi i veoma borbenoj igri koju su prikazali protiv ekipe Slobode iz Tuzle. Veoma sam zadovoljan igrom koju je Husić prikazao  jer je postigao tri pogotka, a da bi uživao u golovima i pobjedi, namjerno sam ga izveo iz igre gdje je dobio zaslužene ovacije od strane publike. Pred nama je grčevita borba za opstanak u Premijer ligi BiH, gdje nam neće biti lako, a vjerujem da ćemo ispuniti zacrtati cilj” – rekao je Nestorović.

Odličnu partiju i povratak u staru formu najavio je Fedor Predragović koji je na sredini terena pravio dar-mar tuzlacima. Banjalučanin je zadobio povjerenje trenera Nestorovića, i uz Husića bio je najistaknutiji pojedinac Zvijezde u prvoj pobjedi u bh eliti.