Najbolji idu uz najbolje!

Velika mega zvijezda portugalskog, ali i svjetskog fudbala Luis Figo priključen je bord timu UEFA kao savjetnik, unapređujući tehničke aspekte igre, ali i ostavljajući atraktivnost fudbala kao najpopularnijeg sporta na planaeti.

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin nije krio zadovoljstvo što je u svom timu dobio još jednu istinsku zvijezdu.

Luis Figo je bio fantastičan igrač koji je bio primjer u načinu na koji se on vodi i na i van terena.  Veoma cijenjena figura u igri i veoma sam zadovoljan da se pridružio našem timu. Njegov ogromno fudbalsko iskustvo će biti veoma korisno sredstvo za UEFA. Fudbal nema razloga da brine, jer u rukama, odnosno nogama je onih najboljih među najboljima – poručio je Čeferin, čovjek koji je za kratko vrijeme unio veliki broj inovacija u svijet fudbala, ali ne dirajući igru kao nešto najsvijetlije. Akcenat je bio na unutrašnjem uređenju, i asocijacije, ali i svih segmenata koji prate ovu igru.

S druge strane Luis Figo, čovjek koji je u karijeri nosio dres dva ljuta rivala Barselone i Real Madrid, osvojio pregrš kako kolektivnih, tako i individualnih priznanja potvdio je spremnost da pomogne u razvoju fudbala.

Kao fudbaler stekao sam ogromno iskustvo koje mogu na neki način podijeliti sa svima. U ovom poslu nema stajanja,  Fudbal je stalno razvija i traži promjene u onom smislu da i dalje zaokuplja pažnju širokih masa. Velika mi je čast što sam uključen u rad UEFA,mogu samo da se zahvalim Aleksandru Čereferinu što mi je pružio priliku da radim ono što najviše volim, da promovišem fudbal – istakao je bivši portuglaski reprezentativac.

I dok evropska porodica svoje asove prihvata rado, u BiH fudbalu malo njih dobija priliku da radi. Tamo prednost imaju političari, zato nam valjda i jeste tako. Slovenija i Čeferin nisu tako dalako, ugledajte se gospodo na uspješne….