Mančester Siti, Benfika, Paok, OFK Sport Team, … a iza dolaze Šalke, Inter Milano, Fejnord, Sevilja, Bešikataš….to je novi evropski poredak!

Na prestižnom “Radec kupu 2017” u Njemačkoj generacija OFK Sport Team 2006. godište u konkurenciji 72 ekipe završila je na četvrtom mjestu!

Poredak na Radec Kupu 2017

Mladi banjalučani savladali između ostaloga Šalke 1:0, igrali neriješeno sa slavnim Interom 0:0, a poraženi su od Benfike 2:0, te u meču za treće mjesto od grčkog PAOK-a sa minimalnih 1:0.

Ovo je svakako najveći uspjeh u istoriji OFK Sport Team, koji je u 10 godina rada vraćao se sa brojnim medaljama ui peharima sa najvećih međunarodnih takmičenja, međutim imena rivala jasno pokazuje gdje su banjalučani u odnosu na velike ekipe. Poređenja radi, jedina ekipa sa prostora bivše SFRJ, novosadska Vojvodina turnir je završila na 23. mjestu.

OFK Sport Tem i Benfika

– Naši dječaci bili su u punom smislu riječi atrakcija na turniru. Kada smo igrali, gotovo sve ekipe selile su se na terena da gledaju naše utakmice. Nedostajalo je malo sportske sreće da možda i osvijimo turnir, ali preveliki respekt prema ekipama koje nisu bolje od nas možda su nas koštali najvećeg izneneđenje u istoriji “Radec Kupa” – poručio je Bogdan Krnojelac, koji je uz Dalibora Vukelju vodio brigu o OFK Sport Team 2006. godište.

Veliki uspjeh, ne samo klupskog i banjalučkog fudbala, već i Republike Srpske, ali i BiH ostvarili su ovi dječaci: Dimitrije Milanović, Aleksa Popović, Sergej Popović, Arsenije Sarić, Sergej Strika, Marko Radinković, Đorđe Stupar, Miloš Bajić, Mihajlo Ševa, Miloš Šuput, Pavle Radović, Damjan Sokolić, Uroš Repić, Aleksa Šešić.