Radnik je dobrim rezultatima nagovjestio da će se sa pravom boriti za još bolji plasman.
Reprezentativna pauza je dobro došla igračima da se malo predahne od napornih utakmica i da se ekipa još bolje pripremi za naredne utakmice, kad bijeljinci gostuju Krupi a na svom terenu dočekuju ekipu Čelika iz Zenice.
– Ostajemo čvrsto na zemlji nadajući se nastavku uspješne serije i u nastavku. Ako protiv Krupe i Čelika ostvarimo povoljne rezultate, ni Evropa neće biti daleko. Naša prednost je što ćemo na tim utakmicama igrati rasterećeno. Sa svoje strane obećavam da ću učiniti sve da nastavim  i golgetersku seriju i ako mi nije to prioritet, jer nije bitno ko je strijelac važno je pobjeđivati –  kaže Irfan Hadžić, napadač Radnika koji je postao prava mora za protivnilčke  odbrane.
Slično razmišlja i kapiten “Plavih” Velibor Đurić.
– Potajno se nadamo, ali imamo deset utakmica do kraja prvenstva i ko zna šta se sve tu može izdešavati. Nismo opterećeni, na zemlji smo, igramo onako kako znamo i kako se od nas zahtjeva, ako nam se ukaže prilika da nešto više možemo učiniti nadam se da nećemo ispustiti svoju šansu u borbi za mjesto koje voidi na evropsku scenu.  
                                                                                    Mijodrag Jakovljević