U Srbiji i Letoniji, od 27. juna do 7. jula, biće održano 37. Evropsko prvenstvo za košarkašice.

Četiri grada, tri srpska i jedan letonski, biće domaćini najboljim timovima Starog kontinenta: Beograd, Niš i Zrenjanin u Srbiji, dok je u Letoniji to prestonica Riga.

Srbija će se za drugu fazu boriti kroz grupu D u Zrenjaninu, a protivnice će im biti Belgija, Rusija i Bjelorusija, protiv koje otvaraju šampionat.

Prema Meridianu, Srbija je apsolutni favorit protiv Bjelorusije, a ukoliko ste ubijeđeni da će pobijediti u sve četiri četvrtine, kvota je 3.50. U Meridian specijalu možete pronaći pregršt igara za ovu utakmicu.

Što se ostalih grupa tiče, A čine jedan od organizatora Letonija, Ukrajina, Velika Britanija i aktuelni evropski šampion, Španija.

Upravo je Španija i na ovom prvenstvu prvi favorit za pehar, kvota je 3.00, a prate je Francuska (4.00), Belgija (6.50), Rusija (7.00) i Srbija, čiji trijumf na EP možete naplatiti po kvoti 9.00.

U B grupi snage će odmjeriti Švedska, Francuska, Češka i Crna Gora, a u grupi C Mađarska, Turska, Italija i Slovenija.

Crna Gora u prvom kolu u Rigi igra s Švedskom i čeka je težak zadatak, a ako vjerujete u trijumf Crnogorki, to možete naplatiti po kvoti 3.50. Ukoliko ste čak ubijeđeni da to mogu da urade kroz sve četiri dionice, čeka vas kvota 50.

Još igara za ovaj susret potražite u Meridian specijalu.

Da ne zaboravimo, trijumf Crne Gore na Evrobasketu donosi vam čak 70 puta uvećanu uplatu.

Prvi dio Evrobasketa biće odigran u Rigi, odnosno u Zrenjaninu i Nišu od 27. juna, a druga faza na programu je u beogradskoj „Štark areni“ od 2. do 7. jula.

Upravo 7. jula zakazano je i veliko finale, u najvećoj hali na Balkanu.