Priča o “orlovima”! Onim našim, ali i albanskim, uvijek zanimljiva, i inspirativna. Jedan orao, pa makar i dvoglavi, ali toliko podjela, najviše onih fudbalskih….

A, sve je krenulo od Mundijala u Rusiji. Da je Brih pokazao na bijelu tačku, a morao je, možda bi sve bilo drugačije….Mitrović, i njegovi krvnici, rana koja još boli Srbiju….

Kad već nije bilo penala, onda je moralo završiti tragično…..Prvo Džaka, a onda i Šaćiri raširili su svoja krila, utrpavši Srbiji dva pogotka, koja su ih u konačnici poslala kući mnogo prije vremena, i što možda ova reprezentacija zaslužuje. Albanski “orlovi” nisu imali milosti….

Ali, kosmička pravda je ponekad brža negošto mnogi misle. Već na prvoj prepreci Švajcarsku i “šiptarsku družinu” zaustavila je Švedska. Nisu im ni Skandinavci prećutali, sprdajući se čak i za vrijeme utakmice sa “orlovima”, onim koji nikad ne bi trebali poletjeti……ž

“Orlovi” falsifikati su krenuli kući! A, kod kuće su ih dočekali sa karikaturama, “avionu slomiću ti krila”…..

A, onda kao rekacija na “orlove falsifikate” iz cijelog svijeta počele su dolaziti fotografije u kojima se “obični svijet” sprda sa albancima. Na stotine, hiljade, da ne kažemo milione selfija tjeralo je svoju pravdu…..Mi smo izdvojili jednu zanimljivu, banjalučki sportski novinar i fotoreporter Darko Basara i Vlado “slikač”, ponudili su svoju verziju, a takve su bile manje -više širom Srbadije i normalnog svijeta….

Naravoučenije za Šaćirija, Džaku i albanske falsifikatore istorije moglo bi da bude”nije zlato sve što sija”….ili ona Njegoševa “Ko se mača lati, od njega i nastrada”……