Upravi na papiru postavljam javno pitanje u kojem smjeru ide brod Rukometnog kluba Borac? Uprava postoji samo na papiru, jer oglašavaju se samo dva čovjeka Vladimir Branković i Marinko Umičević, koji sve zna o sportu, pogotovo u Banjaluci.

Imaju zajedničku osobinu jer vole da se reklamiraju i slikaju, a izjave jednog idu u klin, drugog u ploču!

Prije početka sezone slušali smo izjave tipa nenadmašnog boksra Kleja: „najbolji smo“, „idemo po titule“,  „vraćamo se u SEHA ligu“, „gradićemo dvoranu Arena Borac“, „imamo sedam kategorija najmlađih“….

Od svih tih silnih izjava jedino j tačno da su samo njih dvojica davali izjave za medije. Nigdje igrača, svima je zabranjeno oglašavati se, jer dvojac tako hoće!

I ranije sam govorio da se udaraju temelji da u Borcu vlada dinastija Unčanin!

Nekada je tata Rade kritikovao kako pivoti vode klub, misleći na Đogu, danas imamo Brankovića, isto pivota, ali tata šuti! Razloge ćemo uskoro objaviti….

Tata se miješao i u izbor trenera, sina Bojana, koji je i onako pokazao da zna taj posao, radeći u Konjuhu i Prijedoru. Međutim, tatinim lobiranjem, prije svega ne izlazeći iz kancelarija Nove banke i Beme, ali i kod roditelja „novih nada“, došao je u situaciju da ga sada ti isti ucijenjuju. „Što moj sin ne igra?“. Ne mogu svi igrati, ali dug se mora vraćati, a dug je zao drug….

Najtargičnije od svega jeste da krivce za današnje rezultate uvijek traže u bivšim Upravama. Kada pitate Brankovića pokaži papire sa primopredaje, koliko se tada dugovalo, a koliko sada, uvijek je odgovor: „nema“! Pa, kako onda znate da su drugi krivi!

„Uvaženi senator“ Mrinko Umičević, vidim kandidovao se za predsejdnika Rukometnog saveza RS. Neka ide, da uništi i ovo malo rukometa! Lično nemam ništa protiv Marinka, ali to je čovjek koji samo lupeta, a o sportu, pogotovo rukometu, ne zna gotovo ništa, ili veoma malo. Jedno je voditi KKI Vrbas, drugo se baviti ozbiljnim sportom, kada to razgraniči, možda nešto i bude od njega. Čak, šta više Umičević mi je i drag, ali lupa li lupa….

Kada bi nabrojali sve gluposti koje su valjali čelnici Borca po medijima, mogla bi se knjiga napisati. Međutim, nema kritične mase da to sve stavi na sto, jer ponavljam RK Borac su danas dva čovjeka: Umičević i Branković.

Što prije odstupe, biće bolje svima, najviše rukometu….