Ako je i bio na aparatima, fudbal Srpske izdahnuo je u Šamcu ovog vikenda! To je definitvno, jer derbi susret između Borca i Jedinstva ponudio je sve one negativnosti koje poslednju deceniju prate najljepšu sporednu stvar. Sudijske krađe, nasilje, otimačine, nepravda…..
Trener Borca Amir Durgutović, nekada i sam vrhunski fudbaler, nije mogao sakriti razočarenje svim onim što se dešavalo u Posavini subotnjeg popodneva.
– Ova utakmica je trebala biti pravi derbi, ali nažalost nije bilo tako…Sudijska trojka je izvršila psihološko maltretiranje čitave ekipe Borca i navijača na stadionu! Igrali smo 50 minuta sa igračem manje i na kraju nismo izdržali.Pogodili smo i prečku, potom kazneni udarac nije dosuđen za moju ekipu, iako je pomoćni arbitar signalizirao glavnom da se radi o jedanaestercu. Međutim, Panić je ostao nijem. S druge strane, penal za goste koji je ključni momenat utakmice, nije bio! A sviran je, i još smo dobili crveni karton!  Drugi gol Jedinstva je iz nedozvoljene pozicije. Mogu samo reći da je tako lako osvojiti prvenstvo – razočarano je konstatovao Durgutović, pa nastavio iznositi nepoznate detalje sa derbija:
– Moja komplet ekipa poslije meča je plakala, momci su kidali dresove sa sebe, teško je bilo naći riječi utjehe, kada vas tako bezobrazno potkradu. Na kraju kada je sve završilo, prišao sam Paniću i pitao ga zašto je sve moralo biti ovako, slegao je ramenima i suznih očiju okrenuo se i otišao bez riječi! Neće fudbal daleko na ovaj način – zaključio je Amir Durgutović, šef Stručnog štaba šamačkog Borca. 
Podsjećamo, arbitri su bili prijedorska trojka na čelu sa Bojanom Panićem. Pomagali su mu Siniša Lazić i Goran Ilinčić, delegat je bio Siniša Đurić iz Petrova, a biće veoma zanimljivo vidjeti kako će kontrolor Milan Docić iz Banjaluke sve to vidjeti….