Na poziv rukovodstva kluba na tribinama Gradskog stadiona u Banjaluci  u derbi susretu Premijer lige BiH između Željezničara i Borca našao se veliki broj asova koja si pronosili slavu “crveno-plavog” dresa.

Na jednom mjestu našlo se nekoliko generacija asova, Buković, Vukelja, Bilbija, Ljubojević, Đukić, Benić, Damjanović…Među onima koji su i dalje uz Borac bio je i dvojac iz “zlatne generacije” Damir Špica i Amir Durgutović.

Prvi je asistent Starčeviću u “čudu” iz Krupe, dok drugi uspješno sa mjesta direktora predvodi Zvijezdu iz Gradačca u Prvoj ligi Federacije BiH, gje su jesenji šampioni.

Nije im bilo lijepo gledati “patnju”, ali uvijek su uz svoj Borac i kada ide i kada ne ide.

– Može se i izgubiti, ali svi na stadionu moraju vidjeti, da ste dali sve od sebe. To je ono što nismo vidjeli ni mi, niti publika. Borčev dres bi trebao biti svetinja, barem je tako bilo u naše vrijeme – poručiše Durgut i Špile, a legendarna borčeva šestica još dobaci:

– Ti da ćutiš, kad kapiten priča!

Uslijedio je zagrljaj i smijeh, jer i to je sve fudbal, u pobjedama i u porazima….

A kako vrijeme sve više prolazi od tih zlatnih vremena s kraja 80-ih godina prošlog vijeka, svi oni koji su gledali taj Borac, uviđaju da će sve manje biti Durgutovića i Špica….