Ljubiša Drljača, novi je Šef Stručnog štaba Slobode iz Novog Grada.

Drljača nekada i sam bio prvotimac drugoligaša s “Mlakvi”, a već je obavljao ovu dužnost, prije dvije godine. Ovaj put dobio je “vruć krompir” u ruke, jer situacija u Slobodi daleko je od idealne.

Veliki broj prvotimaca napustio je Novi Grad,  jedno vrijeme se nije ni treniralo, nakon odlaska Bujića i grupe igrača koja je napustila redove Slobode, tražeći isplatu zaostalih dugovanja.

Drljača na treningu ima veoma mali broj prvotimaca, njih 10-ak, a često se zna desiti da zbog obaveza na poslu starijih igrača, ne mogu sastaviti niti jednu ekipu. Tako je Sloboda od glavnog kandidata za povratak u prvoligaško društvu za nešto manje od šest mjeseci došla u situaciju da bukvalno preživljava sa nagomilanim problemima, prije svega finansijske prirode. Jedina olakšavajuća okolnost jeste što su novljani sakupili dovoljan broj bodova jesenas tako da opstanak na drugoligaškom Zapadu neće biti upitan.

Za vikend zakazana je i prijateljska utakmica, a rival je imenjak iz Mrkonjić Grada, ali zbog vremenskih neprilika i velikog snijega, možda i ovaj duel dođe pod upitnik, jer gotovo svi tereni u Srpskoj za sada su pod snijegom.