Draško Ilić dobio je odgovor i od Apelacione komisije FSRS da mu se odbija žalba na jednogodišnju suspenziju. Međutim, predsjednik PFS Banjaluka i ne pomišlja da se povuče bez borbe, koju je najavio čelnicima FSRS, prije svega Mili Kovačeviću.

-Nisam ni očekivao drugi scenarij. Mile Kovačević i njegovi poltroni koje je angažovao, nisu mi ni dali nadu da može biti drugačije. Ovo je potpuna nepravda, odluka koja nema veze sa zdravim razumom. Nisam ja krivac što su dva kluba napustila gradiško područuje. Oni si ga napustili zbog ucjena, prijetnji i reketiranja, a ja sam spasio te klubove da se ne ugase, i kao sportski radnik ponosan sam na to!  Ovo je potez očajnika,  koji će probuditi sportsku javnost Republike Srpske, da anarhija, koja danas vlada u fudbalu Srpske mora da se prekine. Jer, kod Mile Kovačevića je sve nelegalno. Kupovao je članove Skupštine da glasaju za njega, a cijeli njegov tim koji ga okružuje, ne živi za fudbal, već od fudbala, i to jako dobro za naše prilike. Poseban akcenat staviću na taj segment i istrajaću u tome da javnosti i fudbalskim klubovima pokažem koliko su pojedinci uzeli od fudbala za period od 2012-do danas, na osnovu svojih funkcija u FSRS i FSBiH, što takmičarskih, što putnih troškova, ali i svih delegiranja po raznim osnovama na mjesto delegata, kontrolora, specijalnog posmatrača. Kada vidite te cifre sve će vam biti jasno, zašto se tako bore za svoje fotelje, i zašto “sijeku glave” neistomišljenicima kakav sam i sam. Za razliku od njih Draško Ilić za svojih 13 godina u fudbalu kao visoki funkcioner nikada nije naplatio dnevnice, ili ručka na ime reprezentacije. Uvijek iz svog džepa, za fudbal, a ne od fudbala – jasan je Draško ilić.

A, pravna borba tek predstoji, Ilić je već poduzeo niz radnji, čija se reakcija očekuje narednih dana, a trajne posljedice po vinovnike i glavne aktere mogu biti fatalne.

-I prije žalbe čiji sam ishod unaprijed znao, rekao sam da sam sebe suspendujem dok je Mile Kovačević na čelu saveza. Nisu ni svjesni da će biti jednog dana na optuženičkoj klupi. Niko me ne može suspendovati kao građanina Republike srpske koji će iskoristiti sve pravne elemnete da pokažem “uglednom advokatu” da nije toliko pametan, kako se hvali okolo. Još juče otišao je niz  prijava inspektoratu Republike Srpske, Poreskoj upravi i Ministarstvu finansija. Moj pravni tim dokazeće da se u FSRS pere novac, neplaćaju porezi i da tamo živi na visokoj nozi samo jedna određena grupa ljudi.  Podnio sam krivične prijave protiv pojedinaca, između ostaloga i “našeg banjalučanina” generalnog sekretara FSRS Gorana Ćejića koji mi nije obezbjedio informacije koje sam tražio, a morao je po Zakonu o pristupu informacijama da mi to dozvoli, juče kao predsjedniku PFS Banjaluka, a danas kao građaninu RS.  Nisam tražio ništa nemoguće, nikakvu maglu, već samo presjek stanja da vidimo imenom i prezimenom koliko Milini poltroni zarađuju od fudbala. 

Draško Ilić ističe da neće stati samo na pravnim institucijama Republike Srpske i BiH. Ovu priču želi završiti do kraja.

-Moj advokatski tim poslao je pismo Pravnom Komitetu UEFA u kojem su dostavljeni svi relevantni podaci, ne samo iz mog slučaja, već svih negativnih stvari za vrijeme Kovačevićeve vladavine u poslednjih 11 godina. Vjerujte, da je dosije podebeo, i da zbog vizulenog, ali i tehničkog dijela, pismo je moralo biti skraćeno, ali opet izgleda masivno – napominje Draško Ilić.

Osvruo se on i na priču oko toga da više nema podršku u PFS Banjaluka.

-Zdrava Banjaluka je najveći problem Mile Kovačevića. Mi smo najbolji, najorganizovaniji savez, sa najboljom sudijskom organizacijom u FSRS i FSBiH. Ovih dana njegovu kancelariju obilaze pojedinici iz nekih klubova, koji idu da mu se dodvoravaju, valjda misleći da će se tako spasiti. Riječ je o pohlepnicima, koji nikada iskreno nisu ni prihvatili našu organizaciju kao svoju. Za takve neće biti mjesta u našem savezu. 

Za kraj priče još jedna konstatacija.

-Mile Kovačević mrzi Banjaluka. On je bolesnik. Kako? Pa neka dokaže da nije! Za 11 godina svoje vladavine nikada nije posjetio Gradski stadion u Banjaluci, sa Krupom nema nikave odnose, manje-više i svi ostali klubovi to mogu potvrditi. Pa, čiji je onda on predsjednik? Jedinstva iz Žeravice, i svog tima koji je okupio oko sebe. Za njih jeste, jer im je dao sve. Ali, borba tek kreće, da se ne zavarava, i biće krvava, jer moja krv je već pala, sada su na redu nečije druge – zaključio je Draško Ilić, predsjednik PFS Banjaluka.