Fudbalski klub Krupa naredne sezone igraće Prvu ligu Republike Srpske potvrdio je Draško Ilić, predsjednik kluba iz kanjona “Tijesno”.

Proteklih dana spekulisalo se da će već sada u bivšem premijerligašu iz Krupe na Vrbasu poslije ispadanja iz elite odlučiti da se presele u najniži rang takmičenja, ali od toga neće biti ništa!

– Dugo smo vagali i donijeli odluku ne samo da igramo Prvu ligu, već da odmah budemo šampioni u sezoni 2019/2020 i od sledeće jeseni ponovo igramo Premijer ligu BiH. Krupa je u prethodnim godinama pokazala da se sa mnogo entuzijazma i dosta rada može napraviti veliki pomak. N eželimo da se pravdamo za ispadanje, jer smo sami najveći krivici za to, ali se ne možemo oteti utisku da takmičenje nije dobro organizovano. Jer da su neke sudijske odluke bile drugačije mi bismo i dalje bili u eliti! Navešću samo primjer duela sa Širokim Brijegom kada nam je poništen čist pogodak i mi smo ostali bez dva boda. Sudije su kasnije bile suspendovane, ali mi od toga nismo imali ništa. Bilo je još takvih primjera, kada je suđeno na našu štetu. Nismo imali podršku matičnog saveza, a ni šire društvene zajednice, i kao rezultat svega po malo jeste ispadanje iz bh elite – ističe Draško Ilić.

Po njegovim riječima klub će se vrlo brzo organizaciono prestrukturisati.

– Naše kolebanje je bilo upravo zbog toga što neke stvari nisu sistemski riješene, ali sada želimo da iz svega izađemo jači i pametniji. Imamo odlične mlađe selekcije koje su u svojim ligama igrale zapaženu ulogu i želja nam je da tako i ostane. Iz tih selekcija crpićemo igrače za prvi tim, a veoma brzo ćemo donijeti odluku i o tome ko će biti zadužen za rad sa kojom kategorijom, pa tako i sa prvim timom. Najvažnije da sada pod ugovorom imamo 23 igrača i smtram da sanjima možemo bez problema biti šampioni Srpske. Naravno ako zapne, dodatno ćemo se pojačati, ali sve će se znati do 26. juna kada bi trebalo da se obavi prozivka – napominje Draško Ilić.

Klub bi u bliskoj budućnosti trebaolo da dobije i generalnog sponzora, kako bi bilo dodatno olakšano nesmetano funkcionisanje.

– Očekuje nas u narednom periodu dosta posla. Moramo zamjeniti travu, a nadam se daćemo uz podršku lokalne zajednice započeti sa projektom postavljanja reflektora. Na tome nećemo stati, jer želimo da u Krupi napravimo moderan sportski centar u čijem sklopu će biti i pomoćni teren, sportska dvorana, dva bazena i dva teniska igrališta. Sada je samo ostalo da vidimo s kim će se ući u realizaciju projekta, jer jasno je da nemožemo ovu priču sami iznijeti – napominje Draško Ilić.

Krupa je jedan od rijetkih klubova koja nikome ništa nije ostala dužna.

– Po tome smo sigurno ispred ostalih. Samo u poslednjoj godini smo platili na ime poreza i doprinosa 250.000 KM, a sve obaveze prema igračima, treerima i radnoj zajednici su uredno ispoštovane. Nismo kažnjavani ni po kojem osnovu, a dobili smo i nagradu za fer-plej. Na putovanjima smo spavali u najboljim hotelima, pripreme obavljali na luksuznim destinacijama, i želimo da tako bude i dalje. Najvažnije da smo iz ovog perioda iza nas izvukli pouke i u vremenu pred nama sigurno da će mnogo toga ići lakše – zaključio je Draško Ilić, predsjednik FK Krupa.

FSRS kaznio, pa uduplao kaznu!

Još 29. avgusta prošle godine FSRS je suspendovao na 12 mjeseci tadašnjeg predsjednika PFS Banjaluka Draška Ilića zbog kako se navodi kršenja Statuta FSRS. U međuvremenu kazna je uduplana, pa ističe tek 29. avgusta 2020. godine.

– Jasno je da se sve to radi kako ne bi mogao uticati na izbore FSRS koji su sledeće godine. Nova suspenzija izrečena je zbog izjava medijima, ali ni tako mi neće začepiti usta! I dalje tvrdim da vrh FSRS radi protiv interesa srpskih klubova, jer kako protumačiti činjenicu da su upravo ona mjesta koja imaju svoje predstavnikie iz FSRS u Izvršnom odboru FSBiH dobila mogućnost da grade sportske centre, a da su ponovo Banjaluka i jug Srpske zaobiđeni u cijeloj priči – tvrdi Draško Ilić.

“Glas Srpske”