Seriju golmanskih priča sa golgeterskim obilježjima poslije Vladimira Markovića nastavljamo i u Drvaru.

Ovaj put priča je bazirana među stativama, jer je u pitanju Duško Radun, čovjek koji je ostao upamćen po akrobatskim sposobnostima na golu, jedan je od inicijatora ponovnog aktiviranja Borca, bivši načelnik Grahova, sportski radnik, entuzijasta…..ali i golgeter!

-Iako me je sportski put uvijek vukao među stative, uvijek sam volio da igram u napadu i da ja “zabijam” golove. Na gotovo svim turnirima malog fudbala, ja sam u špicu, a ponekad i u velikom znam se zaigrati – priča Radun.

A, poslednje njegovo remek djelo viđeno je u pretposlednjem kolu “bundeslige”, kada je Naprijed odnio bodove iz Drvara (1:4), ali duel je ostao upamćen po jednom detalju, golčini Duška Raduna!

Istina, pisali smo mi i o danima kada je Radun postigao i het-trik, ali godine čine svoje, pa je svaki gol postignut, sve draži i draži, jer ih nema puno, nažalost u cijelom Drvaru.

– Dok zdravlje služi, biću tu. Borac ima relativnu mladu ekipu sa nas nekoliko staraca, i ukoliko se poslože sve kockice, jednog dana sigurno ćemo biti važan faktor u našem fudbalu. Do tada, igraćemo za sebe i klub, jer naš najveći uspjeh jeste što se takmičimo. Danas je tako, sutra ko zna… – ističe Radun, koji je u karijeri, stajao na golovima mnogobrojnih klubova, a najviše je ostao upamćen kao jedinica prijedorskog Rudara.