U Etno Selu Stanišići ne samo da rade dobar posao kada je u pitanju prvi tim, ili infrastruktura, već veliku pažnju posvećuju i omladinskom pogonu. A, jedan takav „projekat“ desio se u vidu Sergeja Dojčinovića, juniora Zvijezde 09, koji je proteklih dana boravio u Zagrebu. I ne samo boravio, već zadovoljio ukuse čelnika Dinama, i u aprilu mjesecu, kada Dojčinović napuni 18 godina, trebao bi postati član „modrih“!

Inače, Dojčinović je momak rođen u Banjaluci 2000. godine, pažnju na sebe skrenuo je odličnim igrama u Zvijezdi tokom jeseni u Omladinskoj Premijer ligi BiH, a na utakmicama sa Željezničarom i Sarajevom pratili su ga skauti Dinama, i prije nekoliko dana uslijedio je odlazak u Dinamo, gdje je u radu sa selekcijom „modrih“ 2 ostavio odličan utisak, uz dogovor da se transfer realizuje na proljeće.

-Naš cilj i jeste da naši mladi igrači odlaze u okolne velikane za početat, a Dinamo sigurno jeste jedan takav klub. Naravno da nismo pravili problem oko odlaska u Zagreb, a sa radošću smo primili vijest da je zadovoljio ukuse stručnjaka u Dinamu. Sergeju, ali i nama u klubu ostaje samo da na pravi način odradimo ovo proljeće, i Zvijezda će imati prvi veliki transfer u bliskoj budućnosti – poručio je Boris Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09.

Dojčinović igra na poziciji desnog krila, krasi ga velika brzina, ali i vješto baratanje s loptom, a treba reći da je u cijeloj priči važnu kariku odigrao i Bane Kukolj, trener iz Banjaluke i lovac na talente u ovom djelu Srpske.

Nakon povratka iz Zagreba Sergej Dojčinović se priključio svom timu i u prijateljskim utakmicama u Beogradu sa Voždovcem, u kojem je slavio tim iz Etno Sela Stanišići (2:3) bio jedan od najboljih pojedinaca tima, što samo potvrđuje tezu da nije „poletio poslije sedam zagrebačkih dana“…..