Da je fudbal na regiji Gradiške izgubio gotovo svaki smisao stiže potvrda sa zelenih terena gotovo svakog vikenda. Jednostavno, u mitu i korupciji sistema koji gubi tlo pod nogama, manje-više sve je moguće. Cilj (ne)bira sredstvo, a onda smo svjedoci mnogobrojnih lakrdija. Jedna takva viđena je u Trebovljanima, gdje igra ekipa Kalema, član “Kajzerice”, sastava koji ima povašćen status, jer na relaciji Gigovići – Kovačević po svemu sudeći sada sve štima, a kada je tako, onda će nečija druga majka zakukati….

Na utakmici između Kalema i Potkozarja iz Aleksandrovca viđeno je dosta toga što nema veze sa fudbalom, pa konstatacija jednog od navijača zaista ima smisla: “Đođite u Trebovljane, ovdje ni Mančester neće proći”!

Utakmicu 6. kola Područne lige Gradiška sudio je Borislav Radić. U 21. minutu prva sporna situacija, jer gosti traže jedanaesterac, Radić bježi od mjesta događaja odmahujući rukom, gosti idu ka njemu, a domaćin to koristi i u kontrnanapadu postiže pogodak! Umjesto 0:1, u tom trenutku bilo je 1:0. Da, jedna nesreća ne dolazi sama potvrdio je i 32. minut, kada je isključen Metlar (sprečavanje protivnika u izglednoj prilici), što je vidio samo Radić i niko više na terenu! Valjda je mislio da je u tom trenutku prelomio utakmicu.

Ipak, gosti preko Kovača početkom drugog poluvremena dolaze do izjednačenja, ali tada kreće “navlakuša” i rukama i nogama.

Gosti u 70. minutu ostaju bez još jednog igrača, ovaj put ne zbog crvenog kartona, riječ je bila i povredi, a kako su izvršili tri izmjene, ostaju sa devetoricom na terenu. U poslednjim trenucima meča još jedan crveni za Potkozarje! Radić pokazuje da se igra osam minuta sudijske nadoknade, sasvim dovoljno vremena da sa tri igrača više na terenu postignete pogodak. Međutim, lopta neće u gol, pa se igra 11 minuta, ali gola nema, pa nema….Ostaje 1:1, gosti odnose bod za Aleksandrovac, ali se pitaju ima li sve ovo smisla, da li je fudbal zaslužio ovakav tretman.

U Gradišci odavno više nije kao što je bilo, i sa aktuelnim rukvodstvom stiže mrak iz kojeg nema svijetla, jer jedan po jedan klub nestajaće u tami. Nije scenarij za neki horor film, već realna slika stanja u PFS Gradiška…..