Klubovi Međuopštinske fudbalske lige Doboj startovaće  2. septembra u takmičarskoj 2018/19. godini,  a za titulu će se boriti devet ekipa. Ovo je odlučeno na sjednici Izvršnog odbora  GFS Doboj, kojoj je predsjedavao Zlatko Spasojević.

-Za razliku od prije dvije sezone,  kada se u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi takmičilo 12 klubova,  naredne sezone imaćemo svega devet. Smanjenje broja rezultat je nakaradne odluke višeg organa kojom je uvedeno da drugoplasirana ekipa iz MFL Doboj ide u baraž takmičenje dok u opštinskim savezima  Modriča i Šamac nema takve odluke. Kako su u MFL Doboj kvalitetnije ekipe i drugoplasirane se nakon baraža sele u viši rang,  ovdje se automatski smanjuje broj klubova. Zbog ove činjenice hitno ćemo tražiti opoziv donesene odluke, jer u suprotnom možemo doći  za godinu-dvije do gašenja lige – istakao je Spasojević.

Treba naglasiti da se u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Doboj takmiče ekipe  iz opštinskih fudbalskih saveza Derventa, Brod i Doboj, dok Modriča i Šamac imaju takmičenje na opštinskom nivou. Ove godine u MFL Doboj došla je ekipa Liješća,  koja je ispala u protekloj sezoni iz PFL Doboj,  pa će tako stratovati devet ekipa i to: NK  Željezničar (Pridjel Gornji), Ozrenski sokolovi (Boljanić), Polet (Podnovlje), OFK Zborište (Zborište), „4. juli“ (Pojezna), , „27. juli“ (Kalenderovci) , Radnički (Brodsko Polje),  „Zadrugar“ Sijekovac i „Liješće“ (Liješće). Izvlačenje takmičarskih brojeva, odnosno raspored takmičenja obaviće se na sjednici Konferencije klubova u drugoj polovini avgusta.

Na sjednici je odlučeno da kotizacija za takmičenje u narednoj sezoni ostane ista i to 500 KM, a da se uplate izvrše u dvije rate. Takođe, izabrani su i komesari za takmičenje i suđenje, a to su Goran Stojanović i Slavko Pančić. Komesari su dobili zadatke da obave seminare za službena lica-delegate, odnosno sudije .

Za svaku pohvalu je činjenica da je ove godine Udruženje fudbalskih sudija Doboj brojnije za deset mladih djelilaca fudbalske pravde  što je daleko veći broj u odnosu na proteklu godinu.

                                                                                                     Sl. Babić