Iako je sezona tek se zahuktala, premijerligaške muke Zvijezde 09 su velike! Pet utakmica, a pobjede niti od korova, i pitanje je kada će je biti. Klub koji je uložio milione, ne samo u solidan igrački kadar, već prije svega u infrastrukturu, prvo u Etno Selu Stanišići, a potom i na stadionu u Ugljeviku zaslužio je više!

Da li je trener Milan Đumi Đuričić od zvijezde koja je sijala visoko na fudbalskom nebu BiH napravio zvijezdu padalicu? Po mnogima jeste, i bez obzira na sledeću utakmicu, kako god se završila, iza njegovog imena stajaće baš to, zvijezda padalica. Svima je jasno da za “sjajnu zvijezdu” potrebno je neko novo ime…..

Slično razmišlja i prvi čovjek kluba Boris Stanišić, koji je na “vatri” u poslednja dva-tri dana. Šta uraditi da brod ne potone do kraja, kako se ne zamjeriti nekome, a da ostanem dobar sa svima….Teško i gotovo nemoguće u glibu bh fudbala, gdje su treneri uvijek prvi na udaru. Nije Đuričić jedini koji je na vjetropirini, već su pale neke trenerske glave, a nekima su dani odbrojani. Među njima se nalazi još nekoliko srpskih stručnjaka, Slobodan Starčević, Branislav Krunić, koji dišu na škrge, i isključivo zavise od rezulatata. Bude li ih, u bubnju su, nema ih, i oni su “kvarljiva” roba, baš kao i Đumi….

A, šta onda očekivati od Borisa Stanišića? Smijeniti Đumija i nije tako težak posao, ali treba dovesti nešto što će napraviti iskorak u odnosu na sve prije njega. Fudbalska filozofija Borisa Stanišića je veoma jednostavna. Stvarati i imati rezultat. Jedno s drugim mora ići, takva su vremena…..

Da li to znači da bi na klupi Zvijezde 09 mogli vidjeti Amara Osima, možda Slavišu Božičića, ili legendarnog Dragoslava Stepanovića. U tom pravcu razmišlja Stanišić. Autoritet koji će uz ono što ima i ono što će dovesti stvoriti tim koji će respektovati i plašiti ga se. Sada, nažalost, nije tako…..

Jedno je sigurno, Đuričićevo vrijeme je isteklo, i tu više povratka nema. Što prije shvate, biće im bolje, jer put od sjajne zvijezde do padalice je munjevit, ali kada je opet treba podići, i te kako trnovit, neizvjestan, i (ne)prohodan. Samo one najsjajnije uspiju ići tim putem, jer to je put pobjednika, a njime ne idu svi, Zvijezda 09 danas sigurno ne….