Fudbaleri Lijevča ostvarili su pobjedu na gostovanju kod ekipe Krajine iz Banjaluke, u okviru prvog kola Regionalne lige, grupa “Zapad”.

Utakmica je odigrana u vrlo teškim uvjetima po veoma sparnom vremenu, i lošem terenu što je sasvim sigurno utIcalo na igru obje ekipe. Bio je to meč s malo pravih prilika u kojem je Lijevče pokazao nešto više od igre.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo dobru igru, niti veće prilike na obje strane, a razlog možda igrači imaju u velikoj vrućini. Domaćini su probali u 25. minuti kada je Siniša Pejaković  iskoristio grešku štopera Siniše Ilića, ali je u posljednjem trenutku njegov udarac izblokirano Milan Antić.

Mogli su gosti u 76. minutu da stignu do vodstva, Neven Perić je sjajno prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, bio u odličnoj prilici za gol, ali nesebično daje za Marka Zekonju, međutim odbrana Krajine u posljednjem trenutku izbacuje  loptu.

Hladan tuš za domaću publiku priredio je Željko Đukanović u posljednjim trenucima utakmice. Knežević je prošao po lijevoj strani, ubacio u srce kaznenog prostora, Zekonja je krasno odložio loptu za Đukanovića koji je preciznim udracem sa oko 11 metara matirao Ćirića za 0:1.

KRAJINA – LIJEVČE 0:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Đukanović (90+3). Stadion: “Rosulje”. Gledalaca: 30. Sudija: Nemanja Petrović. Pomoćnici: Milan Garić (oba iz Prijedora) i Dragan Rajlić (Novi Grad).  Delegat: Mladen Ličina (Ljubija). Žuti kartoni: Jakovljević, Jukić, Surtov (Krajina), Lekić, Kostić (Lijevče).

Krajina: Ćirić, S. Jakovljević, O. Jakovljević, Surtov, Ivić (od 82. Palačković), Pejaković, Marjanović, Oljača (od 35. Tadić), Šervel (od 73. Jukić ), Latinović, Karamehić.

Lijevče: Beronja, Zekonja, Kostić, Lekić, Ilić, Knežević, Daljević (od 69.Peulić ), Perić (od 89. Ljepojević), Đukanović, Kočić (od 77. Popravak ), Antić. 

G. Popović