Milan Đorđić, delegat iz Donjeg Šepka dostavio nam je svoju izjavu o brojnim nepravilnostima Mirka Miloševića, koordinatora svih takmičenja FSRS, prvog čovjeka u OFS Zvornik, ali i važnog šrafa u izbornom inžinjeringu. Ovim je samo potvrđeno i ranije pisanje našeg portala, da je Mirko Milošević odavno izgubio fudbalski kompas i da su u OFS Zvornik brojne nepravilnostima, o kojima ćemo nastaviti pisati i u narednom periodu.

Mejl gospodina Đorđića prenosimo u cjelini:

– Ovim putem javno optužujem Mirka Miloševića, predsjednika Opštinskog fudbalskog saveza Zvornik o nizu nepravilnosti koje radi već duži niz godina, a za moje optužbe posjedujem dokaze, koje ću posebno dostaviti Disciplinskoj komisiji NFS BiH, a potom i evropskoj kući UEFA, ukoliko u Sarajevu ne budu kaznili Miloševića, zbog svoje diktature koje vrši u Zvorniku.

Kao delegat OFS Zvornik lično sam upoznat o nepravilnostima koje Milošević obavlja, a niko ga ne kontroliše. Delegati Područne lige RS, grupa ’’Birač’’, gdje i sam obavljam dužnost delegata već pet godina, još uvijek nemaju šifre za komet sistem, a izveštaje sa utakmica, još uvijek pišemo u pisanoj formi zapisnika, i taj zapisnik lično ponedeljkom delegati donose u prostorije OFS Zvornik, gdje potom Milošević odigrane utakmice ubacuje u komet sistem, a potom i sam zaključuje utakmice umjesto sudija.

U nekoliko navrata Milošević nije ubacio u komet sistem da se desio prekid utakmice, i tim putem zataškao incidente, iako su delegati u svom pisanom izvještaju pisali o nemilim scenama, a takav jedan već se desio na početku nove sezone, gdje je na jednoj utakmici nakon poništenog gola publika ušla u teren. Rezervna klupa gostiju taj incident je snimala telefonom, za šta postoje dokazi.

Takođe, u prošloj sezoni lično sam bio delegat na jednoj utakmici, gdje je nekoliko navijača u vidno alkoholisanom stanju sa staklenim flašama piva, ušlo u teren i prekinulo utakmicu. Prekid je trajao oko deset minuta, i to sam sve dostavio u prostorije OFS Zvornik, ali Milošević to ništa nije uneo u komet sistem i ujedno zataškao incident.

Milošević je tokom cijele prošle sezone sudiju Dragomira Jovića, koji je po starosnoj godini, već odavno trebao prestati sa suđenjem, u komet sistemu je umjesto njegovog imena, koristio imena sudija koji su tokom vikenda, kada su se odigravale utakmice bili odsutni, na studiranju, a te sudije su ni krivi, ni dužni, dobijali odsuđene utakmice na svoj konto. Milošević bi još uvijek tako radio, da nije Fudbalski klub Birač iz Dervente to prijavio FSRS u Banjaluci, tako da je Milošević sudiju Dragomira Jovića morao da na silu penzioniše i prebaci od ove jeseni u delegate.

Milošević je u nekoliko navrata, na prvenstvene utakmice slao i kontrolora suđenja Prve lige RS Zorana Taborina, koji bi se navodno pojavio u publici, a na tu utakmicu Milošević bi prethodno delegirao sudiju, koji je bio odsutan, tako da je Taborin u publici sa spremnom sudijskom opremom već bio pripremljen kao navodni ispitani sudija.

Milošević je sklon i izradi lažnih registracija fudbalera, a takav ispad nedavno je napravio u avgustu 2017. godine, kada jedan fudbalski klub nije dao ispisnicu jednom svom fudbaleru, koji je želeo da pređe u drugi klub. Milošević je napravio novu, lažnu registraciju, sa slikom tog igrača, ali na drugo ime, koja će se koristiti samo tokom jesenjeg djela sezone. O toj registraciji, Disciplinska komisija NFS BiH posebno će biti upoznata sa dokazima.