Fudbaleri Drine počeli su pripreme za novu sezonu sa potpuno novim timom, jer je u toku letnje pauze redove zvorničkog prvoligaša napustilo deset prvotimaca i još uvek je neizvesno sa kojim igračkim kadrom će klub ući u narednu sezonu.

U klub su se vratili Saša Trifković i Dragiša Milošević koji su prošle sezone nastupali za Napredak iz Donjeg Šepka, kao i golman Mladen Lukić koji se vrtio iz Novog Sada. Iz Napretka je stigao Siniša Jevtić, dok je iz OFK Šekovići došao Radislav Mitrović. Prema najavama uprave u narednih nekoliko dana u klub će stići još četiri pojačanja.

– Glavni cilj će nam biti da što prije obezbedimo opstanak, jer smo potpuno promjenili sastav kome će trebati vremena da se uigra. Ni iskustvo nam nije saveznik, pa nemamo neke velike ambicije. U narednih nekoliko dana bi trebali dovesti četiri pojačanja u veznom redu i napadu, kako bi bili što konkurentniji timovima iz vrha tabele. Na pripreme putujemo 18. jula u Krupanj, a prvi kontrolni meč ćemo odigrati dan ranije protiv Loznice. U Krupnju ćemo se sastati sa Slogom iz Gornjeg Crnjelova i Drine iz Ljubovije, te još jednom ekipom koja će boraviti tamo. Posle povratka kući bi trebali igrati protiv Podrinja, a još uvek tražimo protivnika za generalnu probu – rekao je šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović.

Od ekipe koja je prošle sezone osvojila treće mesto u prvenstvu RS ostalo je samo nekoliko fudbalera, koji će se pored velikog broja juniora pojaviti na prvom okupljanju. Kapiten tima Miloš Jokić veruje da bez oobzira na brojne promene njegov tim može ostvariti dobre rezultate.

– Otišao je gotovo kompletan prvi tim iz prošle sezone, pa je u toku priprema pred  nama težak posao ukoliko želimo da pružamo kvalitetne partije. Imamo puno mladih igrača i iskustvo nije na našoj strani, ali to moramo nadoknaditi voljom i željom, te borbom za svaku loptu na terenu. Trebaće nam vremena da se posložimo i uigramo, međutim nije ovo prvi put da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Sa četiri najavljena pojačanja u veznom redu i napadu sigurno je da možemo ostvariti zacrtane ciljeve – rekao je Jokić.

Navijači Drine za zebnjom dočekuju naredni šampionat, jer trenutna situacija u kluba ne daju neku veliku nadu da će se ponoviti rezultati iz prošle sezone ili sezona kada je Zvornik imao člana Premijer lige. Kako stvari sada stoje još će dugo Drina teći, očekujući da se na  Gradskom stadionu vrate najbolji BiH timovi.

“infobirac.net”