Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Kada bi putnik namjernik  upitao nekog domaćina na izvorima Plive  “čiča, ima li ovdje kokardi, ili vladaju partizani”, domaćin bi kao iz topa odgovorio: “sinko ovo ti je kraj Crvene Zvezde”!

Otprilike tako izgleda danas, a i juče sportska, prije svega fudbalska stvarnost u Šipovu, pa je povodom toga u čast jedne decenije rada navijačke grupe “Delije” iz Šipova, ali i 45 godina postojanja Gorice odigrana zanimljiva fudbalska utakmica veterana Crvene zvezde i Gorice.

Na terenu oko 1.000 duša, iako je radni dan, a na terenu veterani, ne gleda se svaki dan Stanislav Karasi, Zdravko Borovnica, Miloš Bursać…, ali i domaće legende od Jove Šamnje na golu, do onoga starijeg Jefte Keleča, Sakana, Muždeke, Milovca …

Veterani Goricai Crvena Zvezda

Rezultat u drugom, trećem planu, ali ostaće zapisano da su gosti iz Beograda slavili 3:1, iako je Gorica prvo poluvrijeme dobila. Dok su Šipovljani imali snage nosili su se, u nastavku meča selektori tandem Pavo Muždeka i Marinko Milovac priliku je dao svima, pa su “crveno-beli” okrenuli rezultat u svoju korist.

Gorica: J. Šmanja, Malinović, I. Šobić, Ilić, Sakan, Palalić, Kvrgić, Č. Milovac, M. Šmanja, Oroz, Mil. Jandrić. Još su igrali: Keleč, Peno. Simičić, Z. Jandrić, Mik. Jandrić, Bubnjević, Ćirko, B. Šobić, Kokošar, Zekanović, Muždeka, M. Milovac.

Crvena Zvezda: Radulović, Z. Mandić, Nikolić, D. Mandić, Vitorović, Borovnica, Krnjevac, Karasi, Bursać, Tintor, Nikolić.

AdacSokocnica veterani G i CZ

Ipak, u trećem poluvremenu Gorica je slavila zasigurno. Prelijepi ambijent na Adi Sokočnici bio je domaćin druženja, koje je potrajalo do duboko u noć. Ne dolazi Crvena Zvezda svaki dan u Šipovo. Fudbal je opet broj jedan, Gorica je regionalac, a oni veliki i onako se gledaju samo na malim ekranima. Zato Zvezda i sija kroz Šipovo….