Protekla tri dana u Pelagićevu i Krepšiću je održan 6. Međunarodni fudbalski turnir “Bulls cup Pelagićevo 2018”, za dječake uzrasta 10 i 12 godina, a u organizaciji Škole fudbala “BAAP Evrogol” iz Pelagićeva.

U konkurenciji 10-godišnjaka najviše je pokazala Crvena zvezda iz Beograda, koja je u finalu savladali Ilićku 01 iz Brčkog sa 1:0. U borbi za treće mjesto, Osijek je savladao ekipu BAAP BiH sa 2:0. U polufinalu, Crvena zvezda je slavila protiv BAAP BiH sa 4:1, dok je Ilićka 01 savladala Osijek sa 2:0.

Najbolji igrač turnira je David Petrušev (C. zvezda), a njegov klupski drug David Milovanović je najbolji strijelac, dok je prvi golman Niko Ivanković iz Osijeka.

U “utješnom” BAAP kupu, prvo mjesto pripalo je Savaciumu iz Šapca, druga je ekipa Omladinca iz Potočara, dok je treća mađarska ekipa Kelen iz Budimpešte.

Fudbaleri Eurosporta iz Kumanova bili su najbolji u konkurenciji 12-godišnjaka. Makedonci su u finalu bili bolji od Savaciuma iz Šapca sa minimalnih 1:0, dok je treća bila ekipa Osijeka, koja je u “malom finalu”  pobijedila Slogu Vuteks iz Vukovara sa 3:0. Prethodno u polufinalu, Eurosport je bio bolji od Osijeka sa 3;2, dok je Savacium slavio protiv Sloge Vuteks sa 4:0.

Najbolji igrač je Dario Jakimovski iz pobjedničke ekipe, Filip Živković iz Osijeka je najbolji strijelac, dok je najbolji golman Srđan Nedić iz Sloge Vuteksa.

U BAAP kupu najbolja je bila ekipa BAAP BiH, ispred Prijatelja iz Broda i Napretka iz Zavidovića.

Pobjednici u obje konkurencije, obezbjeđuju plasman na završni turnir “Champions Trophy”, koji se igra u Beču i Sarajevu, a gdje nastupaju najjače evropske ekipe poput: Liverpula, Juventusa, Manečster sitija, PSV Ajdhovena, Rome, Atletiko Madrida, Benfike i drugih.

Inače, na turniru je učestvovalo 60 ekipa iz sedam država, a turnir je svečano otvorila Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS.