Fudbalski klub Laktaši ponovo se nalazi u teškoj situaciji! Nekadašnji premijerligaš čak je morao i odustati od Kupa Opštine Laktaši, što znači da već na startu tog takmičenja nema najvećeg kluba opštine!

 Utakmica 1/4 finala zakazana za srijedu u 17.30 h na Gradskom stadionu u Laktašima neće biti odigrana, jer igrači i članovi domaćeg kluba bojkotuju utakmicu zbog katastrofalne situacije koja je prisutna već duže vrijeme.

Glavni i najveći problem je to što iza Kluba niko ne stoji. Upravni odbor postoji na papiru, ali u stvarnom životu niko ništa ne radi niti ko dolazi na utakmice. Prepušteni smo sami sebi. O ekipi brigu vode jedino v.d. trenera i ekonom. Najbolje svjedočanstvo svemu ovome je podatak da u avgustu prošle godine, četiri dana pred kraj ljetnog prelaznog roka, ni jedan igrač nije bio pod ugovorom niti se znalo da li će Laktaši uopšte početi sezonu, kao što se i ovog momenta ne zna da li će je i kako završiti – kaže Miloš Metlar, sekretar kluba.

Drugi problem jesu finansije. U zadnjih šest mjeseci igrači su dobili samo pola jedne ”plate”. Inače, prosječna plata iznosi 259 KM. Svi bi pristali i za upola manje iznose, ali da budu redovni. Međutim…
Kako god, para bi sigurno bilo dovoljno da postoji gore pomenuta Uprava, odnosno struktura ljudi koji će se aktivno baviti ovom problematikom.  Jedini fiksan i ”pouzdan” izvor prihoda koji Klub ostvaruje na mjesečnom nivou su 833 KM koje dolaze u sklopu opštinske tranše, zasigurno jedne od najmanjih u poređenju sa ostalim Klubovima u ligi, dok obaveze FK Laktaši na mjesečnom nivou iznose oko 7.000 KM.

Nezadovoljstvo je svakim danom sve veće, ne samo igrača nego i svih drugih članova kluba, omladinaca, roditelja, navijača, simpatizera i pripadnika lokalne zajednice. Iskreno se nadamo da se neće desiti onaj najgori scenario i da će se pronaći neko trajno rješenje za klub, kako bismo svi skupa mogli i dalje uživati u sportu i radovati se ovoj igri – dodao je Metlar.

“Crni gavran, crni gavran raširo krila”,….Čekla li Laktaše sudbina Crvene Zemlje, Župe i sličnih projekata, ili će ovaj klub i dalje ploviti fudbalskim vodama, vidjeće se vrlo brzo,…